На Прикарпатті підніметься рівень води в річках. Про це розповіли на сторінці Дністровського басейнового управління водних ресурсів у соцмережі Facebook.

Згідно з прогнозом Івано-Франківського обласного гідрометцентру, на поверхнях річок починає танути лід, що призведе до підвищення рівня води.

"За повідомленням Івано-Франківського обласного гідрометцентру у зв'язку з відлигою та опадами 4-5 лютого на річках області очікується зміна гідрологічного режиму з підйомами рівнів води на 0,2 - 0,7 м над рівнями 3 лютого на 08.00 годин." - зазначено в публікації.

Також в Дністровському БУВР додали, що в результаті потепління можливе ослаблення льодового покриття в гірській місцевості. Це може привести до його руйнування і сповзання, проте негативних наслідків не очікується.

"У гірській частині послаблення льодового покриву, місцями його руйнування, льодохід, без негативних наслідків." - додали в публікації.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Публікація Дністровського БУВР: Facebook
Публікація Дністровського БУВР: Facebook
публікація: Facebook

Нагадаємо, що Харківський бабак Тимко розповів, коли чекати весну

Як повідомляв портал "Знай.uа", прикмети лютого: коли дивитися в небо і слухати бджіл, народні повір'я

Також, "Знай.uа" писав, прогноз погоди на 3 лютого в Україні принесе потепління