В Івано-Франківській області вода в місцевій річці перетворилася на білу каламутну рідину, у зв'язку з чим пройшла перевірка державними службами.

Детальніше про це розповідає прес-служба управління надзвичайних ситуацій Калуша в Facebook.

Повідомляється, що до міської ради надійшли скарги від жителів мікрорайону Загір'я міста Калуш про те, що місцева річка Млинівка забруднена. За заявою городян, вода в річці забарвилася в неприродний колір-мутно-білий.

Представники місцевої ради та управління надзвичайних ситуацій провели обстеження зазначеної річки вгору за течією та виявили, що ймовірним джерелом потрапляння в річку невідомої речовини стала залізобетонна труба. З неї витікала каламутна біла рідина, струмочок якої потрапляв безпосередньо в річку.

Річка Млинівка / фото: Facebook
Річка Млинівка / фото: Facebook

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Фахівці провели фото-відеофіксацію з місця події, а також взяли зразки води в чотирьох місцях, щоб відправити на експертизу.

Про інцидент повідомили в Державну екологічну інспекцію Карпатського округу і в Калуське відділення поліції, щоб ті вжили відповідних заходів.

Нагадаємо, що на 40% джерелах викидів у Дніпропетровській області не дотримані екологічні нормативи.

Як повідомляв портал Знай.иа, львів'яни скаржаться на чорний дим з Toyota центр, дихати нічим.

Також Знай.иа писав, що у Кличка "виправдалися" за брудне повітря, поки кияни задихаються.