У Франківську збільшується кількість сміття. Про це розповів голова міста Руслан Марцінків в ефірі радіо "Західний полюс".

Причиною такого забруднення Франківська Марцінків назвав те, що новобудови часто вводять в експлуатацію з Києва, будівельники не дотримуються санітарних вимог і не створюють контейнерні майданчики.

Читайте Знай в Google News!

"досить часто до міста звозять сміття з області. Тому з деяких сміттєвих майданчиків доводиться вивозити відходи по два-три рази на день. Крім того, Франківська ОТГ зросла, тому після виборів доведеться розробляти нову санітарну карту міста. Наносити всі наявні майданчики і нові, які треба побудувати " - сказав Марцінків.

Руслан Марцінків в ефірі Радіо Західний полюс, кадр з відео: Facebook

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також очільник міста підкреслив, що у Франківську існує проблема сортування сміття. У зв'язку з цим була побудована сортувальна лінія, біогазова установка і фільропровід. Однак цього недостатньо, щоб створити повноцінний сміттєпереробний завод.

"Проблема в тому, що ті, хто до нас приїжджають, хочуть продати обладнання. А нам потрібно, щоб хоча б 80-90% людей були готові вкладати свої кошти в сміттєпереробний завод " - додав мер Франківська.

Він підкреслив, що лише силами міста завод побудувати неможливо, тому інвестиції необхідні.

Найкращий ранок - за горнятком ароматної кави з Руслан Марцінків ☕ і в компанії улюблених слухачів Радіо Західний полюс 😉

Geplaatst door Радіо «Західний полюс» op Woensdag 5 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Закарпатті з річки витягли сміттєвий "айсберг".

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Хмельницькому пенсіонерка перетворила квартиру на смітник і застрягла в горі мотлоху.

Також, "Знай.uа" писав, що у Тернополі чоловік втратив пульт і викинув телевізор на звалище.