У Франківську розробили навчальний план для шкіл, який почне працювати з 1 вересня. Про це розповіла заступник директора Департаменту науки і освіти області Наталія Микула в інтерв'ю для "Голос TV".

Насамперед Наталія Микула зазначила, що навчання проходитиме у дві зміни. Перша триватиме з 08:00 ранку до 12: 30 дня, після чого буде година перерви. За цей час у школах проводитимуть дезінфекцію та готуватимуть заклади до другої зміни, яка навчатиметься орієнтовно до 18:30.

Читайте Знай в Google News!

Крім цього дітей перевірятимуть на наявність температури. При цьому діти різного віку будуть користуватися різними входами в школу.

"Ми вирішили, що десь від 7:15 ранку і до 8: 00 на входах в школу буде стояти медперсонал і міряти температуру. Також школи повинні відкривати всі входи-де один, де два, де чотири."- сказала Наталія Микула.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Уроки йтимуть по 30 хвилин, між ними будуть перерви тривалістю в 15 хвилин. Персонал шкіл контролюватиме кількість дітей у коридорах та в їдальні.

Наталія Микула зізналася, що питання на рахунок їдалень досі остаточно не вирішене.

" Якщо закрити їдальні - будуть претензії. Адже є пільговики, які харчуються безкоштовно. Для них їдальні видаватимуть їжу на 100 %. Як щодо інших дітей-ми поки думаємо. Взагалі зі шкільними буфетами багато нюансів, адже, крім того, що вся їжа повинна бути свіжою, тепер ще й все повинно бути виключно в одноразових пакетах."- додала Наталія Микула.

Вона додала, що не дивлячись на рішення Кабміну, що в школу може ходити лише половина класу діти нічого втратять. Їх розділять на дві групи: перша буде ходити в школу тиждень, друга в цей час буде залишатися вдома і виконувати завдання, нанаступний тиждень вони поміняються місцями.

Навчання в такому форматі триватиме від 1 вересня до 31 Серпня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що стало відомо, хто з 1 вересня навчатиметься Дистанційно.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Шмигаль прокоментував початок навчального року в університетах.

Також, "Знай.uа" писав, що українські міста бунтують проти посилення карантину.