Після повені на Прикарпатті, у селі Ланчин чотири сім'ї залишилися без домівок. Про це розповіли у виданні "Суспільне".

Повідомляється, що під час повені гірський потік знищив чотири житлових будинки в Ланчині.

Місцевий житель Андрій Голіней був за кордоном під час повені. Коли він повернувся, то побачив, що йому більше ніде жити. Через його будинок пройшов селевий потік. Зламані дерева пробили стіни будинку з обох сторін, а інші господарські споруди просто змило.

"Хто тут може жити. Тут вже все по дому. Це вже другу повінь вона перебула. Ми думали, що вже вони (ред. влада) зробили відбійники, що більше не буде повені. Піч поставили нову, підлогу другу поміняли. Щось будували, паркани нові ставили" - прокоментував житель села Ланчин Андрій Голіней.

У чоловіка немає іншого житла, тому йому доводиться ночувати по людях. Сам він сирота, має двох синів, які в даний момент перебувають на заробітках у Франції та Москві.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Зруйнований будинок в Ланчині, фото: Суспільне

Також постраждав будинок місцевого жителя Івана Гаська. Він розповів, що дивом зміг врятувати свою дружину і дитину. Чоловік відійшов на кілька хвилин, коли вода зійшла з гір.

"Дзвонить сестра, каже, Іване, йди, бо там дитина топиться і дружина. Вже в хаті вода є. Ну я якось переплив. Дитину взяв, поставив там на лавочку. Повернувся за дружину, а в хаті вже одні пеньки та дрова" - розповів Іван Гасько.

В результаті події його будинок став абсолютно не придатний для житла.

Зруйнований будинок в Ланчині, фото: Суспільне

Ще один місцевий житель Микола Кошуб'як також залишився без житла. Він розповів, що вивіз з однієї кімнати 20 тачок з болотом.

"Почав звідси, бо тут трошки менше меблів, і ми вивезли меблі звідси. І ніде жити. На городі також іл" - розповів Микола Кошуб]як.

Нагадаємо, раніше в ДСНС розповіли про збитки від повені на Прикарпатті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", повінь на Прикарпатті змиває села і мости.

Також, "Знай.uа" писав, що прикарпатець емоційно висловився про вирубку лісів у Карпатах.