2 липня держава виділила гроші для допомоги постраждалим від повені на Прикарпатті. Про це розповіли на порталі Івано-Франківської ОДА.

Голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів повідомив, що кошти, які держава виділила для ліквідації наслідків стихії, вже перерахували на казначейський рахунок.

Він також додав, що компенсацію виплатять людям, які найбільше постраждали під час потопу.

"Зокрема, матеріальна грошова допомога буде надана сім'ям загиблих у розмірі 200 тисяч гривень за кожного загиблого члена сім'ї, власникам житлових будинків, які повністю зруйновані (300 тисяч на сім'ю), сім'ям, які відселені з житлових будинків, що підлягають капітальному ремонту (50 тисяч гривень на сім'ї), а також сім'ям, житлові будинки яких пошкоджені повінню (20 тисяч гривень на сім'ю)" - додав Віталій Федорів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

Також в Івано-Франківській ОДА повідомили, що місцева влада уточнює списки постраждалих до понеділка, до 15:00. Віталій Федорів вже провів нараду з головами районних адміністрацій, ОТГ та мерами міст обласного значення для підготовки необхідних документів.

Перші кошти будуть виплачені людям вже наступного тижня. Для цього керівництво області і відповідні служби будуть працювати без вихідних.

потопу на Прикарпатті, фото: ДСНС Івано-Франківської області

Нагадаємо, раніше в ДСНС розповіли про збитки від повені на Прикарпатті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Яремче під жінкою з дитиною обвалилася земля.

Також "Знай.uа" писав, що Прикарпаття повністю затопило.