Через повені на Прикарпатті постраждало 16 адміністративних районів. Про це повідомили на порталі ДСНС Івано-Франківської області.

Постраждали Верховинський, Тлумацький, Снятинський, Коломийський, Тисменицький, Долинський, Калуський, Богородчанського, Рожнятівський, Рогатинського Надвірнянський, Городенківський, Косівський, Галицький райони, а також Івано-Франківська та Яремчанська міська рада.

Стихія підтопила 250 населених пунктів. Всього постраждало 10 399 житлових будинків, 15 610 присадибних ділянок, 4 546 підвальних приміщень 7 182 сільськогосподарських угідь.

Повінь на Прикарпатті, фото: Facebook ДСНС Івано-Франківської області

Крім цього повінь завдала величезної шкоди інфраструктурі:

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще
  • 149 км автодоріг, зруйновано;
  • 586 км автодоріг, пошкоджено;
  • 90 мостів зруйновано;
  • 169 мостів пошкоджено;
  • 4146 м берегоукріплень, зруйновано;

У результаті обмежено транспортне сполучення з 33 населеними пунктами.

24 червня, для надання допомоги місцевому населенню та ліквідації наслідків повені рятувальники здійснили 81 виїзд. Для робіт в зоні затоплення було залучено 410 одиниць спецтехніки і 1 563 людини.

Співробітниками служби ДСНС було врятовано 54 людини (всього 286), евакуйовано 143 людини (всього 548) і переведено через підтоплені ділянки 525 чоловік.

Зареєстровано 2 факти загибелі людей і одна людина вважається зниклою без вісті.

Повінь на Прикарпатті, фото: Facebook ДСНС Івано-Франківської області

Нагадаємо, раніше на Львівщині затопило сотні будинків.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Яремче під жінкою з дитиною обвалилася земля.

Також "Знай.uа" писав, що Прикарпатті повністю затопило.