На Прикарпатті затопило будинки поблизу річки Лімниця. Про це розповів керівник Чорногірського пошуково-рятувального поста Василь Фіцак, на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він повідомив, що річка Лимниця, яка знаходиться на Калущині, вийшла з берегів і затопила будинки, які знаходяться поблизу від неї.

"Лімниця і канал Сівки. І бачимо підтоплення будівель, які на берегах Лимниці." - написав Василь Фіцак.

Повідомлення Василя Фіцака: Facebook

До публікації він додав кілька знімків, на яких можна побачити, що води річки практично повністю залили житлові будинки.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Geplaatst door Vasyl Fitsak op Dinsdag 23 juni 2020

Лимниця вийшла з берегів, фото: Facebook Василь Фіцак

Також Василь Фіцак опублікував відео, на якому можна помітити, як річка Лимниця через збільшення рівня води виходить з берегів.

Geplaatst door Vasyl Fitsak op Dinsdag 23 juni 2020

Крім цього Василь Фіцак опублікував знімки, на яких можна помітити, що затоплено будинки, які знаходяться в заплаві, ділянці поблизу річки, яка знаходиться трохи вище русла і завжди заливається водою під час повеней.

"Фотографії з висоти добре показують, що залита заплава, місце, яке заливається водою під час повеней і так було споконвічно. Селитися в заплавах, або щось будувати - це будувати на піску. Але людство активно почало забудовувати і освоювати заплави і береги річок, то й є наслідок." - прокоментував Фицак.

Повідомлення Василя Фіцака: Facebook

Geplaatst door Ruslan Veselui op Dinsdag 23 juni 2020

Затоплені будинки в заплаві Лимниці, фото veselui_aero: Facebook Василь Фіцак

Нагадаємо, раніше річка Чорний Черемош вийшла з берегів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", синоптики спрогнозували масштабні повені в Україні.

Також "Знай.uа" писав, що Шмигаль відправився на Франківщину для ліквідації наслідків потопу.