Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вилетів в Івано-Франківську область через повені. Про це він розповів на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він повідомив, що особисто координуватиме діяльність місцевої влади щодо ліквідації наслідків катастрофи.

"Жахливі повені на Прикарпатті, Буковині і Закарпатті. Вилітаю в Івано-Франківську область, щоб на місці скоординувати діяльність органів влади у подоланні наслідків негоди." - написав Денис Шмигаль.

Публікація Дениса Шмигаля: Facebook

До публікації прем'єр-міністр додав відео, на якому можна побачити момент його посадки на літак.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Судячи з опублікованих кадрів, Денис Шмигаль полетить у Франківську область не один, а в супроводі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль терміново вилітає в Івано-Франківську область у зв'язку з негодою

Жахливі паводки на Прикарпатті, Буковині та Закарпатті. Вилітаю в Івано-Франківську область, щоб на місці скоординувати діяльність органів влади у подоланні наслідків негоди.

Geplaatst door Денис Шмигаль op Dinsdag 23 juni 2020

Варто зазначити, що в даний момент на Прикарпатті, Буковині і Закарпатті вирує стихія.

В наслідок довгих дощів різної інтенсивності в місцевих річках значно піднявся рівень води і вони вийшли з берегів.

Вода змішана з брудом стрімким потоком зносить все на своєму шляху. Затоплено декілька населених пунктів, річки поглинули мости, зруйновані дороги і частково зруйнована дамба в селі Банилів Вижницького району.

На місці події працюють рятувальники і поліцейські. Вони проводять огляд місцевості, допомагають постраждалим, займаються евакуацією і доставляють продукти з водою.

Повінь на Західній Україні, фото: МВС України

Нагадаємо, раніше синоптики попередили українців про сильних потопи.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Тернопільщину іде повінь.

Також "Знай.uа" писав, що Львів пішов під воду після грози.