У Калуші небайдужі люди врятували від затоплення притулок для тварин "Дім Сірка". Про це розповіли у виданні "Репортер".

Повідомляється, що минулого тижня масштабна повінь на Прикарпатті дісталоая до собачого притулку у Калуші "Дім Сірка". У той момент на роботі знаходилися чотири співробітника: Микола Краєвський, Надія Пасічник, Юлія Соколовська Наталія Фінів. Вода практично повністю затопила вольєри і вони опублікували прохання про допомогу в соцмережі.

Затоплені вольєри в притулку, фото: Facebook Дім Сірка

На це прохання відгукнулися безліч небайдужих українців. Керівниці притулку Лесі Кошелєвої надійшло 168 дзвінків за шість годин. Люди дзвонили цілу ніч і навіть на наступний день.

"Приїхали люди з Франківська, Болехова, Долини…. Зі Львова дзвонили, що їдуть. Ми їх відправляли, бо вони і так не проїхали б, тому що затопило села. Люди зреагували дуже швидко. Якби не вони – було б не дві втрати, а 150 точно" – розповіла Леся Кошелєва.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Під час повені на території притулку перебували 300 дорослих собак і 30 цуценят. Тих, хто був хворий і нещодавно переніс операцію евакуювали в першу чергу.

Тварин виносили з води на руках. Вони не розуміли, що відбувається, і намагалися повернутися назад в затоплені вольєри. Рятувальна операція тривала до трьох годин ночі.

Geplaatst door Natalia Kogut op Dinsdag 23 juni 2020

Співробітниця притулку Надія Псічник, разом зі своїм чоловіком, допомагала рятувати тварин до самого ранку.

"Ця жінка була від п'яти годин вечора до півночі у воді. Навіть не всі чоловіки залазили у воду… На щастя, ніхто не застудився" - додала Леся Кошелєва.

Багатьох собак люди забрали до себе на тимчасове утримання до закінчення потопу, проте не всі змогли розлучитися з ними, в результаті багато улюбленців знайшли нові домівки.

Найбільше співробітники притулку радіють за Азу, яка знаходилася у "Домі Сірка" мало не від самого відкриття. Колишній господар її бив, тому собака боялася навіть власної тіні. Азу забрала жінка з Тернополя і собака вже звикла до нової сім'ї.

Крім цього люди допомагали притулку і фінансово. За ці гроші планують провести ремонт. Проте поки не поспішають з цим, бо "Дім Сірка" може переїхати на нове місце.

Дякуєм всім за підтримку та допомогу !!!Завдяки вам ми розуміємо що не самі!Висловлюмо щиру подяку компанії <Агробізнес>...

Geplaatst door Дім Сірка м. Калуш op Zondag 28 juni 2020

Нагадаємо, раніше в ДСНС розповіли, що зруйнувала стихія на Прикарпатті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Франківщині повінь затопила села.

Також, "Знай.uа" писав, що в Яремче під жінкою з дітьми обвалилася дорога.