Прикарпаття знову заллє водою. Про це розповіли на порталі ДСНС Івано-Франківської області.

Повідомляється, що 3 липня по всьому регіону очікуються дощі, які будуть супроводжуватися сильним вітром.

"3 липня в західних областях грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с, на Закарпатті та в Карпатах, вдень і на Прикарпатті значні дощі (I рівень небезпеки, жовтий)." - сказано в повідомленні.

Випадіння опадів призведе до підйому рівнів води в річках регіону 3 і 4 липня. Також можливе формування схилового стоку.

"03 - 04 липня на ріках області очікується підйом рівнів води на 0,2 - 1 м над рівнями 02 липня станом на 08.00. При значних дощах можливе формування місцевого та схилового стоку." - додали в повідомленні ДСНС.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Наслідок повені на Прикарпатті, фото: ДСНС Івано-Франківської області

Також, раніше в ДСНС попереджали про сильні дощі протягом 2 і 3 липня. Очікується, що грози і сильний град будуть супроводжуватися шквалистим посиленням вітру 15-20 метрів за секунду.

У зв'язку з цим, жителям регіону рекомендується бути обережними і уникати небезпечних місць.

Варто зазначити, що рясні дощі на Прикарпатті призвели до виникнення повені, яка завдала регіону збитків на суму більше 2 мільярдів гривень. В даний момент рятувальники ліквідовують наслідки стихії, проте деякі населені пункти досі залишаються повністю затопленими.

Наслідок повені на Прикарпатті, фото: ДСНС Івано-Франківської області

Нагадаємо, раніше в ДСНС розповіли про збитки від повені на Прикарпатті.

Як повідомляв портал "Знай.uа", повінь на Прикарпатті змиває села і мости.

Також, "Знай.uа" писав, що прикарпатець емоційно висловився про вирубку лісів у Карпатах.