В даний момент на Західній Україні вирують масові потопи. У зв'язку з цим житель Прикарпаття Віктор Дацько, на своїй сторінці в соцмережі Facebook, емоційно звернувся до українців з приводу вирубки лісів, які могли б стримати стихію.

Спершу Віктор розповів про руйнівні наслідки стихії. Він підкреслив, що повінь відрізала від цивілізації 19 сіл у Верховинському районі і туди тепер практично неможливо дістатися.

Крім того він розповів про заблоковану дорогу Ільці-Буркут через яку 40 автомобілів з туристами застрягли в Краснику.

"Один з автомобілів впав у воду, водій і пасажир загинули", - додав Дацько.

Фото затонулого автомобіля, національна поліція України: Facebook Віктор Дацько

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Після цього він підкреслив, що не раз бував у місцевих селах і попереджав жителів про наслідки вирубки лісів.

"Особисто я неодноразово бував у тих селах, Красник, Бистрець, Дземброня, де ми(і не тільки ми) розмовляли з місцевими і чітко їм говорили, друзі, вся ця х**ня для вас не на довго. Вас буде змивати на**й кожен раз. Ви тут хоч якісь технології застосовуйте. Просто перестаньте рубати ліс, кур*и" - розповів прикарпатець.

Однак, за його словами, реакція місцевих жителів була досить негативною. Багато хто навіть погрожували йому, що він не повернеться у Франківськ. Так реагували не тільки люди, які займаються вирубкою лісів, але і звичайні перехожі і навіть матері з дітьми.

"Якось навіть поїхали з місцевими на "стрілу" в їх клубі там. І знаєте, що вона відповіла на моє запитання що вони будуть робити коли ліс закінчиться? Майже дослівно. - А н'їц ни буду робети. Лісу на всіх стане. - А як не стане? - Вмію на скрепці грати. Поїхаю до Станіслава і буду на вокзалі грати" - додав Дацько.

Після цього він зазначив, що місцеві жителі самі створили собі нинішні проблеми. Він додав, що звичайно не всі гуцули займаються вирубкою лісів, багато хто, наприклад, займається туризмом, однак великий відсоток населення все ж рубає дерева і не замислюється про наслідки.

"Звичайно, можна списати на важке життя людей в Україні. Все так. То у мене питання, зараз легше?" - закінчив звернення Віктор Дацько.

Текст публікації Віктора Дацько: Facebook

До публікації прикарпатець додав фотографії розмитої дороги та затонулого автомобіля.

У Верховинському районі відрізано 19 сіл. Сама Верховина і Ворохта відрізана від цивілізації через зсув грунту біля...

Geplaatst door Victor Datsko op Dinsdag 23 juni 2020

Нагадаємо, раніше на Львівщині затопило сотні будинків.

Як повідомляв портал "Знай.uа", повінь на Прикарпатті змиває села і мости.

Також "Знай.uа" писав, що Тернополян попередили про потопи.