Сьогодні в Івано-Франківську депутати міської ради проголосували за приєднання Чернієва та Підлужжя до Івано-Франківська. Повідомляє "Галка".

На позачерговій сесії в міського голови багато питань було присвячено утворенню ОТГ. Депутати підтримали рішення про приєднання Чернієва та Підлужжя до громади Франківська. Директор Івано-Франківського ЦРМС Руслан Панасюк підсумував, що нарешті вже можна поставити крапку в цьому питання.

"Ми робимо суттєвий крок у майбутнє. Місто має мати перспективи росту та розвитку. Ми суттєво збільшуємо територію, вирівнюємо території в розвитку, адже село теж має право на ті послуги, що є в місті", – каже Панасюк.

Руслан Марцінків, сказав, що таке рішення давалось не просто і це має історичне значення для Івано-Франківська.

"Ми одна велика родина. Створення ОТГ – це непростий процес, але це вимога часу. Відповідальність за це рішення повинен розуміти кожен депутат. Основні засади об’єднання – це добровільність. Цей шлях ми повинні пройти разом", – каже мер.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Щодо, сільських поселень, які місто взяло під своє крило, то вони підтримали рішення про приєднання.

Сільський голова Чернієва Богдан Грейда зауважив:

"Ми об’єднуємося вперше. Багато чого невідомо, але спільне наше рішення, думаю, принесе нам багато користі".

Депутати проголосували за утворення Черніївського та Підлузького старостинських округів у межах сіл Чернієва та Підлужжя відповідно. Після затвердили положення про призначення старост.

"Староста є виборною посадовою особою місцевого самоврядування відповідного села, яке перебуває у складі міської територіальної громади. Староста обирається жителями відповідного села у визначеному законом порядку", – йдеться в проєкті рішення.

Старост обрали на місці, ними стали Черніївському старостинському окрузі Богдана Грейду, а в Підлузькому старостинському окрузі – Ярину Стойко. Вони до утвореннями були головами сіл.

Нагадаємо, Франківчани нагрянули на сесію до Марцінківа, замішаний Гітлер: "Вимагаємо вибачень"

Як повідомляв раніше Знай.ua, нові "слуги народу" зі старими помічниками: у команді франківських нардепів засвітилися "колишні" Порошенка

Також Знай.ua писав про те, що мер Франківська Марцінків змушує чиновників "пускати кров"