На Франківщині народні депутати собі в помічників взяли тих, хто був довіреною особою на попередніх скликаннях з різних політичних партій. Новообрані депутати пояснили, що вони взяли собі цих помічників виключно через досвід.

Станом на 7 жовтня, 10 народних обранців із Прикарпаття зареєстрували 27 помічників.

Нардеп Роман Мулик (№73 від "Слуги народу") користується послугами помічників безоплатно, це є Галина Ляхович і Тетяна Ярова.

Підприємець із Калуша Олег Марусяк (№52 у списку "Слуги народу") користується допомогою Роман Дутка та Христина Дутка-Гефко.

Василь Мокан (№103 у списку "Слуги народу") зареєстрував чотирьох помічників: Олексія Крука, Олену Подолян, Леоніда Суханова, яким платитиме зарплату, та Андрія Попенюка, котрий працюватиме на громадських засадах.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Зіновій Андрійович (округ №87) також "позичив" помічника в екс-"нарфронтівця" з Прикарпаття Володимира Шкварилюка. Володимир Кучерак.

Зе!депутат Олександр Матусевич (округ №86) за помічницю взяв також кандидатку з досвідом Євгенію Дзекунову, екс-регіонала, Вадима Нестеренка та Сергія Терещука.

Ігор Фріс (округ №84) користуватиметься допомогою Марини Константинової, екс-помічниці нардепа-"укропівця".

Нардеп Андрій Іванчук (округ №88), який у парламенті вже не вперше, зареєстрував двох помічників – Ірину Дятлову та Юрія Матруновського.

Єдина "свободівка" у Верховній Раді, мажоритарниця Оксана Савчук (округ №83) наразі зареєструвала найбільше платних помічників. Їй допомагають Ольга Альберт, Юлія Висоцька, Уляна Павликівська, Христина Равлюк та Олег Ткаченко.

За законом частини першої статті 34 Закону України "Про статус народного депутата України", кожен парламентар може мати до 31 помічника-консультанта. Але ними можуть бути лише громадяни нашої країни, в яких є середня або вища освіта. Щомісячний фонд оплати праці помічників становить 25 прожиткових мінімумів. У 2019 році – 46 325 грн. Нардепи розділяють ці кошти на власний розсуд.

Нагадаємо, справа "Укрсиббанку": ГПУ оголосила підозру колишньому депутату Святашу

Як повідомляв раніше Знай.ua, "Слуга народу" посуне Світличну? На крісло губернатора Харківщини претендує адвокат Олексій Кучер

Також Знай.ua писав про те, що справа Пашинського: чому нардеп опинився у СІЗО, деталі слідства