Вибір супутника життя є дуже важливим для кожної жінки, проте існують типажі, які непридатні для створення сім'ї. У зв'язку з цим психологи дали кілька порад, які допоможуть зробити вірний вибір. Про це написали у виданні "Кава з молоком".

Топ-20 порад психологів, як розпізнати чоловіка-тирана, який здатний зруйнувати життя жінки:

1. Він квапить відносини.

Жінки можуть думати, що так чоловік проявляє любов, проте прискорення відносин і постійний тиск це явна ознака тирана. Таким чоловікам постійно потрібна жертва поруч і вони часто швидко роблять пропозицію руки і серця, щоб обраниця точно нікуди не поділася.

2. Він не схожий на себе, коли зривається.

Всі іноді зриваються, проте лише Тирани в цей момент стають не схожими на себе. Саме під час зривів прокидається їх справжня натура. Багато жінок заспокоюють себе, що цей "звір" з'являється дуже рідко, проте з часом такі зміни стають більш частими.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

3. Різкі зміни настрою.

У тиранів часто змінюється настрій. В один момент він може бути жорстоким, а в іншій — ніжним і люблячим. Багато з них часто спершу б'ють жертву, а потім лізуть обніматися і цілують.

4. Він не говорить про своїх колишніх.

Тирани часто ховають своє минуле і це не просто так. Якщо жінка дізнається, як він обходився зі своїми колишніми, то відразу захоче втекти.

5. Він хоче все контролювати.

Жінки часто плутають дане якість з надійністю. Спершу тиран проявляє подобу турботи і хвилювання за обраницю, які пізніше переростають в зайві ревнощі і тотальний контроль.

6. Він командує.

Тиран вимагає повної покори, він вказує жінці, що їй одягнути, куди йти, коли бути вдома, перевіряє з ким вона спілкується і дивиться листування в її телефоні.

7. Він намагається викликати ставлення залежності.

Одним з найяскравіших прикладів є фінанси: коли жінка змушена просити кожну копійку, а також живе в його будинку. Так, для тирана ситуація стає вигідніше-чим більше жінка його потребує.

8. Море чарівності.

Тирани завжди прекрасні актори. Вони вміють привернути до себе увагу і створити образ приємної людини. Якщо жінка поскаржиться, що такий чоловік з нею погано звертається, їй просто не повірять.

9. Він не визнає права жінки на самореалізацію.

Тиран намагається знецінити все, чим займається жінка, починаючи від роботи і закінчуючи яким-небудь хобі. Він часто це висміює прикриваючись почуттям гумору. Згодом жінка починає жити лише його інтересами.

10. Тирана дратують успіхи жінки.

Тиран часто дратується навіть через невеликі успіхи жінки. Спершу він може прикинуться і видавлювати з себе похвалу, проте з часом його натура видасть себе і він почне відкрито висловлювати негатив.

Домашнє насильство, реконструкція, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube
Домашнє насильство, реконструкція, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube
домашнє насильство, реконструкція, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube

11. Він звинувачує, нарікає і навіть ображає.

Головна мета тирана - знищити самооцінку жертви. Такі чоловіки постійно переконують жінок, що крім них вони нікому не потрібні.

12. Він виводить жінку на емоції.

Тиран тримає жертву в постійній моральній напрузі. Він буде починати скандали на порожньому місці і доводити її до сліз, після чого звинуватить в істеричності. Страждання жінки доставляють тирану радість і підвищують його самооцінку.

13. Він не задоволений оточенням жінки.

Тиран максимально віддаляє жінку від людей, які можуть відкрити їй очі. Спершу він переконує всіх у своїй надійності і порядності, а потім маніпулює жінкою так, що вона припиняє спілкування з друзями і навіть родичами.

14. Всі навколо винні.

Тиран не може визнавати свої помилки, тому він буде звинувачувати всіх: жінку, друзів, сім'ю, владу.

15. Нездорові ревнощі.

Тиран ревнує жінку абсолютно до всіх. Йому не потрібні для цього причини і він може спалахнути через кожну дрібницю.

16. Подвійні стандарти.

Він дозволяє собі втомитися на роботі, бути в поганому настрої, запізнитися, не зателефонувати і т.д. однак його жінці це не дозволено.

17. Замкнуте коло у відносинах.

Відносини з тираном завжди мають однаковий сценарій: важкі сварки, затишшя і приємні моменти. Потім це все циклічно повторюється.

18. Відмова приймати відмову.

"Ні" жінки для нього нічого не означає. Багато хто плутає це з умінням домагатися свого, але на ділі це лише впертість і звичка гнути своє.

19. Приховані загрози.

Тиран часто вдається до шантажу. Це можна висловити в одній фразі: "Або ти робиш те, що я скажу — або ми розлучаємося".

20. Він веде підрахунок.

Тиран завжди знає, скільки разів він подарував жінці квіти, дарував подарунки, підвозив до роботи і т.д. він завжди готовий висунути «рахунок», щоб довести, що його жертва нічого не робить для відносин.

Домашнє насильство, реконструкція, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube
Домашнє насильство, реконструкція, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube
домашнє насильство, реконструкція, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube

Нагадаємо, що Підлітки все частіше піддаються домашньому насильству і потребують допомоги: самотність, розгубленість і пандемія

Як повідомляв портал "Знай.uа", киянок кличуть на марш на захист жінок: "Ми більше страждаємо від пандемії"

Також, "Знай.uа" писав, депутати назвали ціну домашньому насильству: 170 гривень