В Івано-Франківську люди живуть 6 років у будинку, який досі не здали в експлуатацію.

Детальніше про це розповідає "Суспільне Карпати".

Повідомляється, що будинок по вулиці Бельведерська будують в Івано-Франківську ще з 2009 року. Люди, які купили там квартири ще 10 років тому, вже давно закінчили ремонт і живуть там, проте досі не отримали документи на право власності, оскільки будівлю не здали в експлуатацію.

Один з жителів цього будинку Любомир Мотрук розповів, що придбав квартиру в 2011 році. Він зробив ремонт і вже давно живе там. За його словами, в будинку проведені всі комунікації крім газу-у всіх квартирах стоїть електричне опалення.

"Люди не заселяються, багато не зробили ремонт. І виходить, якщо одна квартира на поверсі, то вона одна опалюється, і тепло відразу розходиться ", - каже Любомир Мотрук.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Жителі / фото : Суспільне
Жителі / фото : Суспільне

Інша мешканка будинку Світлана Садигова також купила квартиру в далекому 2011-му.тоді вона купувала її у підприємства "Скол". Згідно з договором підрядник повинен був здати будинок в експлуатацію в 2013 році, однак, на фірмі відбулися якісь проблеми і будівля перейшла у володіння компанії "Тенко". Вже ця фірма пообіцяла здати будинок в 2015 році. Пізніше здачу продовжили до 2017 року.

Начальник управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності Орест Кошик заявив, що під час будівництва будинку інспекція виявила деякі порушення. Зокрема, були відхилення від проектно-кошторисної документації. Він також заявив, що деякі перевірки управління не може провести ще з 2019 року.

Як з'ясувалося, коли інспектори приходять з перевіркою, повинен бути присутнім представник фірми-забудовника. Однак, жодного разу представник не з'явився на перевірку, а це означає, що вона не відбулася і не була оформлена відповідна документація.

Будинок / фото : Суспільне
Будинок / фото : Суспільне

Співзасновник фірми "Тенко" Володимир Сторощук заявив, що при купівлі недобудованого будинку вони довгий час оформляли всі необхідні документи. За його словами, на сьогоднішній день вся проектна документація відповідає нормам, а будинок готовий практично на 100%. Зараз необхідний лише дозвіл на продовження оренди земельної ділянки.

Чи розглядатимуть питання щодо оренди цієї ділянки на наступній сесії міської ради, журналісти намагалися з'ясувати у першого заступника міського голови Вікторії Сусаніної, однак вона не відповідала на дзвінки кореспондентів.

Нагадаємо, що в Івано-Франківській області активісти виявили архів УПА, який пролежав у землі понад 70 років.

Як повідомляв портал Знай.иа, Франківським чиновникам доплачуватимуть за їзду ан роботу на велосипеді.

Також Знай.иа писав, що юний Маск з Франківська створив надпотужний танк.