На Прикарпатті село перетворилося на Епіцентр екологічної катастрофи. Про це розповіли в репортажі "факти на телеканалі ICTV".

Повідомляється, що на Калущині, поблизу села Кропивник земля просідає через занедбані солоні шахти. У слідстві цього, на великій території виникло озеро і зробило її непридатною для сільського господарства.

Читайте Знай в Google News!

Про цю проблему стало відомо ще 10 років тому. Тоді територію визнали непридатною для життя і повинні були відселити 4 тисячі сімей. Однак на це не знайшли коштів.

У селі в зоні ризику знаходяться 170 житлових будинків. У XIX столітті тут було відкрито кладовище калійних солей. У радянські часи спустошені шахти глибиною в кілька десятків метрів заливали соляним розчином. Порода просідала і на поверхні землі виникали тріщини, які руйнували будинки.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На Прикарпатті повалюється село, кадр з репортажу ICTV: YouTube
На Прикарпатті повалюється село, кадр з репортажу ICTV: YouTube

Не так давно на території Кропивника знову стався провал Землі-майже на метр. В результаті була затоплена частина дороги і городів. Провал виник на відстані 300 метрів від житлових будинків.

"держава викликала цю біду. І зараз держава повинна брати ці всі витрати з відселення людей", - сказав в.о. старости села Кропивник Михайло Барнич.

Михайло Барнич, кадр з репортажу ICTV: YouTube
Михайло Барнич, кадр з репортажу ICTV: YouTube

У місті Калуш, яке налічує понад 60 тисяч жителів, третя частина території також знаходиться над покинутими соляними шахтами і ризикує провалиться в будь-який момент.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у МОЗ перевірили українську вакцину від Covid-19, Степанов поділився результатами

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Азовському морі вибухнув танкер під путінським прапором, трьох людей досі не можуть знайти

Також, "Знай.uа" писав, що на Тернопіль насувається хвиля дощів з похолоданням