Юні прикарпатки виграли 100 тисяч гривень. Про це розповіли в сюжеті телеканалу "НТК".

Повідомляється, що дві учениці коломийських ліцеїв Ольга Вітенко та Катерина Венц стали переможцями табору "YOUCAMP4" від Фонду Віктора Пінчука. Дівчата перемогли понад 200 учасників та отримали 100 тисяч гривень для реалізації власного проекту "Обирай освіту свідомо".

Даний проект повинен допомогти абітурієнтам визначитися з вибором навчального зааведення. Дівчата зізнаються, що до останнього не вірили в перемогу, адже придумали ідею проекту за пару тижнів до конкурсу.

Катерина Венц і Ольга Вітенко, кадр з репортажу НТК: YouTube

" коли почули, що посіли перше місце, емоції зашкалювали. Я не думала, що ідея, яку ми придумали з Катею, сидячи в кав'ярні, пройде в проект від Фонду Віктора Пінчука" - сказала Ольга Вітенко.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Отримані 100 тисяч гривень дівчата витратять на реалізацію їх проекту, для цього у них є рік. Їм належить розробити сайт і можливо мобільний додаток для абітурієнтів.

"Ця ідея виникла на підставі нашого досвіду, як ми вибирали собі освіту і куди вступати, і якось так ми вирішили, що було б добре запропонувати це всім іншим абітурієнтам" - додала Катерина Венц.

В даний момент дівчата вже почали проводити аналіз з метою визначити, що для абітурієнтів найцікавіше і найактуальніше. Вже після цього вони планують приступити до розробки платформи

Нагадаємо, що прикарпатка взяла два "золота" у змаганнях на байдарках.

Як повідомляв портал "Знай.uа", підліток без рук і ноги спробує переплисти Дніпро в Києві.

Також, "Знай.uа" писав, що тернополянин виграв мільйон у лотерею.