В "Івано-Франківськгазі" подадуть до суду на боржників. Про це розповіли в прес-службі компанії.

Повідомляється, що понад 17 тисяч клієнтів компанії вже отримали досудові повідомлення про заборгованості за поставку газу, а ще 4 тисячі отримають такі ж повідомлення найближчим часом.

Читайте Знай в Google News!

У компанії підкреслили, що станом на 6 серпня клієнти АТ "Івано-Франківськгаз" накопичили боргів на суму 77 мільйонів гривень. Найбільшим боржникам направили повідомлення про заборгованість. В компанії вже підготували близько 1000 справ для передачі їх до суду.

Якщо зі споживачів стягуватимуть борг у судовому порядку, то їм також доведеться сплатити і судовий збір. У більшості випадків сума збору перевищить заборгованість, яку потрібно сплатити компанії.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

В "Івано-Франківськгазі" розповіли, що жителі регіону сприйняли мораторій на нарахування пені під час карантину, як можливість не платити за газ. Однак, кошти що надходять за доставку газу є єдиним джерелом фінансування компанії, крім того ці фінанси використовують і для підготовки до опалювального сезону, тому в "Івано-Франківськгазі" були змушені звернутися до суду.

співробітники газової служби, фото ілюстративне: Facebook Івано-Франківськгаз

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що хмельниччани залишаться без субсидій.

Як повідомляв портал "Знай.uа", запорожців залишили без зарплат на карантині.

Також, "Знай.uа" писав, що на Прикарпатті з боржників по аліментах здерли 46 мільйонів.