3-го серпня в Калуші, жителям будинку по вулиці Богдана Хмельницького 58 відключать газ через відсутність лічильника в одній з квартир. Про це розповіли у виданні "Вікна" посилаючись на повідомлення Місцевої жительки Анастасії Тітуш в соцмережі Facebook.

Дівчина написала, що побачила при вході в будинок повідомлення, в якому жителів попередили про відключення газу через відсутність лічильника в одній з квартир. Вона висловила обурення і здивування з цього приводу, оскільки в зазначеній квартирі давно ніхто не живе.

"Це що то Івано-Франківськгаз собі придумав? Це взагалі законно?" - написала Анастасія.

Повідомлення Анастасії Тітуш, скріншот: Facebook

У попередженні зазначено, що в даному будинку буде відключений газ і підключити його назад можна буде після установки лічильників у всіх квартирах.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Власникам квартир, де немає лічильників газу, радять звернутися в центр обслуговування клієнтів на вул. Винниченка, 6 з пакетом документів.

Попередження про відключення газу, фото: Facebook Anastasiya Tytysh

Користувачі мережі в коментарях підкреслили, що це не єдиний подібний випадок в Калуші і деякі будинки вже обходяться без газу кілька днів. Також пишуть, що будуть йти до суду, адже за газ платять і лічильники мають, тому вважають відключення незаконним.

Читайте Знай в Google News!

Журналісти видання "Вікна" звернулися за поясненнями до відділення "Івано-Франківськгазу" в місті Калуш. Глава відділення Василь Сагайдак заявив, що якщо в квартирі, де немає лічильника дійсно ніхто не живе і власники відсутні або перебувають за кордоном, то постачання газу в будинок відновлять.

При цьому він додав, що в більшості подібних випадків власники перебувають на місці і свідомо не підпускають співробітників газової служби до квартири.

Сагайдак підкреслив, що згідно з вимогами Закону України "Про комерційний облік" лічильники повинні бути в кожній квартирі, адже "Івано-Франківськгаз" не має права постачати газ в квартири, які не оснащені лічильниками. При цьому їх установка здійснюється за рахунок підприємства.

За даними за минулий тиждень в Калуші лише 47 квартир не оснащені лічильниками. За словами Сагайдака встановити їх можна всього за тиждень, за умови надання доступу до квартир.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Знай писав, що на Тернопільщині знизилися тарифи на гарячу воду.

Як повідомляв Знай.ua, хакер з Полтави зламав водоканал і списав борги за комуналку.

Також Знай.ua писав, що в Україні визначилися, як боротися з боржниками комуналки.