Мешканці Прикарпаття ризикують залишитися без субсидій і пільг. Про це розповіли в сюжеті телеканалу 402.

Повідомляється, що жителі регіону, яким надаються субсидії, накопичили борги за комунальні послуги на суму в розмірі 16,5 мільйонів гривень.

Раніше в уряді заявили, що під час карантину, штрафів за прострочення оплати за комунальні послуги нараховувати не будуть, однак комерційний директор АТ “Івано-Франківськгаз" Віктор Кедик підкреслив, що як тільки в Україні знімуть карантинні обмеження, боржникам перекриють постачання газу, а справи передадуть до суду.

"Знімуть обмеження – буде ясно, що заборгованість повинна бути погашена. В іншому випадку може бути нарахована штрафна санкція. Закон запровадив обмеження не для того, щоб люди не платили. А для того, щоб частково відстрочилась плата для тих, хто потрапив у скрутну ситуацію і тимчасово не працював", - додав Віктор Кедик.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Заступник директора департаменту соціальної політики ОДА Степан Микицей, зазначив, що прикарпатці можуть позбутися субсидії, адже вона буде скасована якщо у людини є борги за комунальні послуги за період більше трьох місяців у розмірі понад 340 гривень. Повернути субсидії можна буде лише після погашення боргу.

"Люди, які мали таку заборгованість і яким не призначено субсидії, до 1 липня мали можливість погасити її. Їм призначили субсидію з початку сезону, тобто з 1 травня, а хто не заплатив, ще має можливість укласти договори реструктуризації. Але тоді субсидія буде призначена з моменту укладення договору", - додав Степан Микицей.

За станом на сьогоднішній день, в Івано-Франківській області знаходиться 70 тисяч жителів, які ще жодного разу не оплачували послугу постачання газу.

Нагадаємо, що в службі статистики розповіли які області переплачують за рахунками за газ та опалення і чому.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Львівській області підвищили зарплати, місцеві жителі не помітили, цифри насмішили всіх.

Також, "Знай.uа" писав, що хворі кияни будуть платити за розміщення автомобіля на парковці.