На Прикапатті з боржників за аліментами стягнули 46 мільйонів гривень за півроку. Про це розповіли в репортажі телекомпанії "Галичина".

Повідомляється, що для стягнення коштів з боржників, Державна виконавча служба вдалася до додаткових механізмів. Серед них: арешт банківських рахунків, заборона на виїзд за кордон, заборона на керування автомобілем, а також заборона на полювання і використання зброї.

"Коли боржника не пускають за кордон, у нього моментально знаходяться кошти, щоб сплатити аліменти своїм дітям." - прокоментувала начальник південно-західного міжрегіонального управління міністерства юстиції міста Івано-Франківськ Вікторія Васильчук.

Вона додала, що завдяки таким заборонам Державній службі вдалося стягнути великі суми з боржників Франківської області.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Крім того, з 1 липня зросла сума прожиткового мінімуму, що також вплине на суму виплат за аліментами.

"Змінилася мінімальна гарантована сума, яка стягується на утримання дітей, у тому випадку, якщо за рішенням суду не була визначена тверда грошова сума, яка визначається від розміру мінімального прожиткового мінімуму", - додала Вікторія Васильчук.

У південно-західному міжрегіональному управлінні міністерства юстиції Івано-Франківська попереджають, що введення карантину в Україні не звільняє від обов'язку по сплаті аліментів.

Проте, за певних обставин, які призвели до неможливості виплатити аліменти, можуть бути підстави для звільнення від відповідальності за несплату коштів за період дії таких обставин.

Нагадаємо, що батьки зобов'язані забезпечувати дітей, це гарантується законодавством України. Але що робити, якщо хтось з батьків відмовляється допомагати неповнолітньому синові чи доньці? У цьому випадку може допомогти примусове стягнення аліментів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у Хмельницькому чоловіка позбавили найціннішого за борги за аліментами.

Також, "Знай.uа" писав, що право на аліменти мають навіть повнолітні студенти.