Повінь на Прикарпатті зробила воду в криницях непридатною для пиття. Про це розповіли в сюжеті телекомпанії "Галичина".

Повідомляється, що після повені пити воду з колодязів небезпечно. Фахівці попереджають, що потоки могли занести в сиру воду безліч інфекцій.

"Можливий розвиток таких інфекційних захворювань, як шлунковий тиф, лептоспіроз, туберкульоз, сальмонельозна інфекція, дизентерія, гепатит А. Тому потрібно пам'ятати, ні за яких обставин не можна вживати сиру воду" - підкреслив начальник управління державного нагляду за дотриманням державного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Віталій Фіглевський.

У зв'язку з цим місцевим жителям рекомендують провести дезінфекцію криниць, яка проходить у три етапи: попереднє знезараження, очищення і повторна дезінфекція. Для цього використовують спеціальні хлоровмісні розчини.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також знезараженням займаються і представники обласного лабораторного центру.

"Ми проводимо самостійно такі знезараження, перед початком дезінфекції колодязя, розчинивши таблетку в ємності води і туди її виливши" - прокоментував директор івано-франківського лабораторного центру Руслан Савчук.

Проте, фахівці підкреслюють, що дезінфекцію колодязів потрібно проводити лише після того, як рівень води спаде. До цього моменту необхідно утриматися від споживання сирої води і перейти на бутильовану.

Нагадаємо, що Франківчан змушують лізти в колодязі після потопу

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Яремче під жінкою з дитиною обвалилася земля.

Також "Знай.uа" писав, що Прикарпаття повністю затопило.