У прокуратурі Івано-Франківської області відкрили кримінальну справу за фактом масового знищення рослинного середовища. Про це розповіли на порталі прокуратури Івано-Франківської області.

Повідомляється, що масова вирубка лісів могла призвести до виникнення стихійного лиха в західних регіонах України. З цього приводу було відкрито кримінальну справу за ст. 441 КК України про незаконне знищення лісів.

Встановлено, що в червні 2020 року, на Прикарпатті випало велика кількість дощів різної інтенсивності.

В наслідок цього збільшився рівень води в місцевих річках, що спричинило утворення повені, яка пошкодила більше 10 тисяч житлових будинків, знищила більше 100 мостів і понад 300 кілометрів доріг. В результаті стихійного лиха загинули 3 людини.

Наслідки негоди на Прикарпатті, фото:ДСНС Івано-Франківської області

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Їх виникнення, ймовірно, стало можливим у результаті масового знищення об'єктів рослинного світу, вирубки лісів, неналежного здійснення лісогосподарської діяльності та невиконання заходів щодо охорони навколишнього середовища посадовими особами." - сказано в повідомленні прокуратури.

В даний момент ведуться слідчі дії. Досудове розслідування буде проводити слідчий відділення СБУ в області.

У прокуратурі заявили, що додатково повідомлять громадськість про хід розслідування.

Нагадаємо, раніше на Франківщині потоп змив залізницю.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в ДСНС розповіли про збитки від повені на Прикарпатті.

Також, "Знай.uа" писав, що прикарпатець емоційно висловився про вирубку лісів у Карпатах.