У Луцьку батьки звинувачують медиків у смерті п'ятирічної дівчинки. Про це розповіли в сюжеті ТСН.

Батько дівчинки Сергій Смаль розповів, що все відбулося досить швидко. У четвер, після заняття танцями, у його дочки Віки піднялася температура, яка на наступний день зросла до 38.

Крім температури не було ніяких симптомів і батьки вирішили не звертатися до лікаря, однак у суботу температура тіла дівчинки зросла до 40 градусів. Після цього маленьку Віку одразу ж відвезли в лікарню.

"Відносно легень – ніяких симптомів не було, вони не проявлялися, ні кашлю, ні задишки нічого" - зазначив батько дівчинки.

Черговий лікар обстежив дівчинку і також не почув ніяких хрипів, однак попередньо діагностував пневмонію, призначив Віці антибіотики і тест на коронавірус.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Дитину поклали в лікарню і в той же вечір у Віки заболів живіт.

"Білок очей почав жовтіти. Нам не запропонували ні зробити рентген в суботу або в неділю, ні УЗД" - додав Сергій.

Всі обстеження зробили лише в понеділок. Подивившись результати лікарі остаточно поставили діагноз дівчинці — двостороння пневмонія. Її перевели в реанімацію і підключили до апарату штучної вентиляції легенів. Однак це не допомогло, п'ятирічна Віка померла на наступний день.

"Ніде у неї не було ослабленого дихання, нічого. Ми всі вражені. Все так стрімко відбувалося, як-то атипово так" - прокоментувала завідувачка Волинської обласної інфекційної лікарні Ірина Капустіна.

Батьки впевнені, що лікарі зволікали з лікуванням, оскільки дівчинку госпіталізували на вихідних, коли персоналу в лікарні майже немає.

Те, що у дівчинки був негативний результат на COVID-19 стало відомо вже в день її смерті, однак батькам про це повідомили після похорону. Тому доньку вони ховали в поліетиленовому пакеті і в закритій труні.

Медики кажуть, що дізналися результати тесту разом з батьками, коли подзвонили в лабораторний центр.

Батьки дівчинки збираються йти в поліцію, щоб дізнатися правду і уберегти інших від такого горя. Віка була їхньою єдиною дитиною.

Нагадаємо, раніше під Львовом пенсіонера з гангреною вигнали з лікарні.

Як повідомляв портал "Знай.uа" життя багатодітної матері забрав китайський вірус.

Також "Знай.uа" писав, що киянка залишилася сиротою після вибуху будинку на Позняках.