На Кіровоградщині медики 17 годин відмовлялися робити кесарів розтин породіллі в результаті чого померло немовля. Про це розповіла мати жінки Інна Лимборська в соціальній мережі Facebook,

Повідомляється, що 34-річна Яна Глушко з Малої Виски чекала первістка. Це мав бути хлопчик.

Вагітність жінки проходила ідеально: ніякого токсикозу, не нудило, аналізи відмінні.

Жінка дотримувалася всіх рекомендацій лікарів, не виходила під час карантину і навіть не потрапляла в стаціонар на збереження.

Після карантину, 5 — 6 червня Яну викликали на УЗД. Процедура показала, що з малюком все гаразд і в області шиї пуповини не було.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Рано-вранці 7 червня у жінки відійшли води і почало тягнути низ живота. Мама Яни зібрала речі і о 9 годині вони приїхали в районну лікарню Малої Виски.

Спершу все було добре, проте вже через 2-3 години у Яни піднявся тиск.

"Мене кладуть на стіл, дивляться, матка відкривається погано, а води відходять. Плід опускається і починаються дикі болі. Тиск ще підскочив, мені вже дають таблетки, ноги сильно набрякають." - сказала Яна Глушко

Жінка відчула, що щось йде не так. Вона покликала чергового лікаря Наталю Мороз і попросила зробити їй кесарів розтин. Однак медики відмовилися це робити і сказали Яні. Що вона народить без втручання.

Породілля подзвонила мамі і розповіла про те, що відбувається. Мама Яни приїхала і поговорила з медиками але отримала аналогічну відповідь.

Близько 17:00 у Яни почала йти кров. Не дивлячись на це лікар продовжувала стверджувати, що це нормальне явище. За словами жінки, біль була пекельна, матка досі погано відкривалася. Для стимуляції пологів медики влили в неї три крапельниці препаратів.

Ліки допомогли, матка почала розкриватися, однак у жінки піднявся тиск. Жінка благала медиків зробити кесарів, навіть пропонувала гроші, але їй все одно відмовили, навіть не дивлячись на сильну кровотечу.

Пологи у Яни почалися лише близько 01:00 ночі, проте в неї вже не було сил тужитися.

"Серце б'ється, дитина в мені так стукала, так крутилася! Я вже втрачала свідомість. Лікарі посадили на стілець і сказали, що зараз народжу. Я не можу тужитися. Мене поставили на карачки, кров ллється. Тоді вже прибігли акушерки, прийшла лікар Ганна Василівна Бровченко, яка мене вела. Поклали на спину, заламували руки, голову, мене просто роздирали. Але серце дитини прослуховувалося до останнього. Я вже бачила голівку. Вони буквально вибивали її з мене" - згадує пологи жінка.

Медики дістали дитину, поклали її на стіл і обступили. Яна розповідає, що вони чимось стукали і трясли, після чого показали їй загорнуте в ковдру немовля і швидко його забрали сказавши, що віднесуть малюка в реанімацію.

"Малюк народився з вагою 5 кг 400 г. Був здоровий. І коли вони сказали, що понесли його в інтенсивну терапію, з'явилася надія. Всі лікарі пішли, я залишилася одна з медсестрою, яка ставила мені крапельницю і плакала. Я не розуміла, чому вона плаче. Попросила телефон і подзвонила мамі, сказала, що дитина жодного разу не заплакла, її забрали", - розповіла жінка.

На ранок приїхала мама Яни і сказала акушерам, що хоче побачити онука, але її досі не пускали.

Після цього вона пригрозила викликати поліцію. Спершу акушерка казала, що дитина погано дихає і перебуває в реанімації, проте пізніше стало відомо, що малюк знаходився в сусідній кімнаті так само загорнутий у ковдру.

Мама Яни повідомила їй про смерть дитини. Після цього у жінки стався нервовий зрив. Вона зізнається, що викинулася б з вікна, якщо б мала сили в той момент.

На прохання моєї рідні публікую цей лист Крик...

Geplaatst door Инна Лимборская op Maandag 15 juni 2020

Огляд тіла малюка робили Кропивницькому. Звідти прийшла довідка, що він народився абсолютно здоровим, а причиною смерті стала асфіксія.

Рідні зі скандалом забрали у медиків тіло хлопчика, щоб поховати.

Яна розповіла, що ніхто з лікарів перед нею вибачився. Навпроти — вони ведуть себе так, ніби нічого не сталося.

При виписці жінці не хотіли віддавати документи. Вона так і не змогла повернути обмінну карту і лише отримала копію УЗД, правда зі скандалом.

Яна побоюється, що тепер медики можуть внести зміни в обмінну карту.

В поліції Кіровоградської області інформацію за даним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 140 КК України (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником).

Повідомлення Інни Лимборской: Facebook

Повідомлення Інни Лимборской: Facebook

Нагадаємо, раніше в Запоріжжі народився малюк розміром з кошеня, мама благає про допомогу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" під Харковом хлопчик пішов на дно разом з дірявим човном.

Також "Знай.uа" писав, що у Запоріжжі судять виховательку нелегального садка у якої на руках померла дитина.