На Франківщині вхід в туристичну зону зроблять платним. Про це розповіли на сторінці "Болехівського лісового господарства" в соцмережі Facebook.

Йдеться про популярну туристичну зону під назвою "Скелі Довбуша". Рішення зробити вхід платним було прийнято виходячи з витрат на утримання зони відпочинку, поліпшення стану ландшафтного парку та прибирання території, що викликано збільшенням потоку відвідувачів.

“У весняний і літній період збільшує потік відвідувачів в пам'ять про природу Довбушской скелі, яка викликає бік Болехівського лісгоспу зміцнення пам'яті природи, включаючи турботу і поліпшення стану ландшафтного парку , налаштування місць відпочинку, бар'єрів, інформаційних щитів, прибирання території та вивіз сміття, ремонт лісової дороги від пропускної здатності.” - зазначено в повідомленні.

У лісовому господарстві підкреслили, що вище перерахована робота виконується за рахунок держави, тому для збереження туристичної зони в належному стані необхідні додаткові кошти.

"Для часткового відшкодування цих витрат для компанії виданий порядок встановлених ставок для відвідувачів. Розмір вхідних тарифів на квиток обґрунтований" - додали в повідомленні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Повідомлення лісового господарства: Facebook

Також до повідомлення додали указ, згідно з яким вхід на Скелі Довбуша повинен стати платним.

Указ про плату за вхід: Facebook

Нагадаємо, раніше улюблений курорт українців відкрив кордони.

Як повідомляв портал "Знай.uа" названі кращі місця для відпочинку в Україні.

Також "Знай.uа" писав, що в мережі показали українську Атлантиду".