На Прикарпатті піднявся рівень води в річках. Про це розповіли у виданні "Правада іф", посилаючись на повідомлення управління з питань захисту населення Івано-Франківської області.

Повідомляється, що за минулу добу, через дощі різної інтенсивності, які йшли протягом довгого часу, рівень води у річках області піднявся до 1 метра.

На річках басейну Дністра рівень води піднявся в районі від 5 до 50 сантиметрів. Винятком стали річки: Сукель, біля села Тисів — 61 сантиметр; Свіча, біля села Мислівка — 70 сантиметрів; Чечва, біля села Спас — 100 сантиметрів.

На річках басейну Пруга рівень води піднявся від 15 до 44 сантиметрів.

Варто зазначити, що в службі ДСНС Івано-Франківської області попереджали про збільшення рівня води в річках.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За прогнозами експертів довгі дощі можуть призвести до підвищення води до рівня 1,5 метра, а на деяких ділянках і до 2 метрів.

При цьому, підвищення рівня води може призвести до формування стоків, які можуть нашкодити сільським господарствам, затопити заплави і становити небезпеку для здоров'я місцевих жителів.

Рятувальники закликають людей бути більш уважними і уникати небезпечних ситуацій.

Нагадаємо, раніше під Харковом пройшла потужна гроза, яка вкрила землю градом.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Дніпрі починається сезон дощів.

Також "Знай.uа" писав, що у Києві негода влаштувала деревопад.