На Франківщині очікується підвищення рівня води. Про це розповіли в обласному управлінні ДСНС.

Повідомляється, що в період з 30 травня по 1 червня може піднятися рівень води в річках та інших водоймах.

"30 травня – 01 червня на ріках області очікуються підйоми рівнів води на 0,3 - 1,5 м, на окремих ділянках до 2 м, над рівнями 29 травня станом на 08.00 годин", - сказано в повідомленні.

Крім того, в ДСНС попереджають, що підняття рівня води може призвести до формування стоків, які можуть пошкодити сільське господарство місцевих жителів.

"Місцями початкове затоплення заплав, сільгоспугідь, формування значного місцевого та схилового стоку." - попередили в службі ДСНС.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Підвищення рівня води в Івано-Франківській області пов'язано з дощами різної інтенсивності, які йшли досить довгий період часу і наповнили басейни річок та інших водойм.

Варто зазначити, що з приходом літа дощі в Івано-Франківській оласті не припиняться. Так, синоптики склали прогноз погоди, згідно з яким весь перший тиждень червня буде хмарна погода з опадами.

При цьому, температура повітря буде поступово підніматися і не дивлячись на негоду, до 5 червня українці зможуть відчути довгоочікуване літнє тепло.

Нагадаємо, раніше синоптики попередили про повені на Львівщині.

Як повідомляв портал "Знай.uа" синоптики обіцяють масштабні повені по всій Україні.

Також "Знай.uа" писав, що в мережі розповіли про нові катаклізми в 2020 році.