Мешканці Івано-Франківської області, крім дощу та похмурої погоди, зустріли перший день літа ще й з землетрусами. Про це розповіли у виданні "Курс".

Повідомляється, що 1 червня, близько 7:22 ранку, на Франківщині було зафіксовано землетрус потужністю 3,2 за шкалою Ріхтера.

Джерело землетрусу було зафіксоване в районі міста Долина і знаходилося на глибині 2 кілометри.

У Головному центрі спеціального контролю повідомили, що землетрус не завдав шкоди місцевим жителям або їх домівкам, однак деякі з них могли відчути це явище.

"Землетрус може відчуватися окремими людьми всередині приміщення, особливо на верхніх поверхах і не несе загрози для населення", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

При цьому, жителі Долини, Болехова і навколишніх населених пунктів масово публікують повідомлення про підземні поштовхи, які вони відчули вранці, в соцмережах. Деякі з них розповіли, що землетрус стався несподівано і сильно їх налякав.

"Це дійсно було щось. У нас вдома склянки повністю затряслися", – пише Оля Фізер.

"Відчули. Скло в серванті задзвеніло", – ділиться Ольга Стефанишин.

"Яворів. У нас було дуже відчутно. Сидимо відходимо від шоку і страху", – зазначає Діана Попадинець.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі змило вулицю разом з дорогою.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Київ може потонути під потужною зливою.

Також "Знай.uа" писав, що на Львів насувається повінь.