Мешканець Житомира Сергій Лучинський взяв 401 "Москвич" 1951 року випуску та зробив з нього потужну хот-род автівку.

Тепер під капотом малітражки ховається шестициліндровий двигун "BMW" потужністю 200 кінських сил. Ходова, мости, коробка передач та гальма – теж від баварського концерну, йдеться в сюжеті Суспільного.

Свого красеня Сергій назвав "Shadow", що з англійської означає тінь. На створення моделі у них з батьком пішло 5 років: чоловіки переварили кузов, аби помістити туди новий двигун та ходову. Проте найважичими виявилися дрібниці:

"Радіаторна решітка робилася шість місяців з холодильника "Донбас" . Що стосується всіх заливних бачків, то все – ручна робота, все робилося окремо під цю машину".

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

І хоча під капотом "Москвича" двигун, який легко може підпалити гуму, влаштовувати гонки та витискати максимум із машини Сергій не збирається.

Каже, що це машина вихідного дня, для душі, а не для перегонів.

"В машину досить багато вкладено і життя, і коштів, тому надміру експлуатувати її немає сенсу. Вона не зроблена, аби комусь щось доводити, вона зроблена для того, щоб радувати око", - каже чоловік.