На Прикарпатті прилетіли лелеки. Про це повідомили на порталі "Голос України".

12 березня краєзнавець Ігор Нагірний помітив лелеку біля свого будинку в селі Хмелеве Городенківського району, яке знаходиться в заповідній зоні Дністровського регіонального ланшафтного парку. Відповідні фото він опублікував на своїй сторінка у соцмережі Facebook.

"Днями бачив орлана білохвостого. Це дуже рідкісний птах. У нашій країні їх налічують до 120 пар. Розмах крил цього хижака досягає 2,5 м, розмір тулуба – до 90 см.Я вийшов з дому на відчайдушний крик чаплі. А то на неї орлан і полював. Побачив людину - і сів навпроти на схилі, розвернувся і полетів" - розповів Ігор Нагірний.

Лелека, фото: Facebook Ігор Нагірний
Лелека, фото: Facebook Ігор Нагірний
Лелека, фото: Facebook Ігор Нагірний

Краєзнавець відправив знімки і відеосюжет про птаха вченому з Національного природного парку Олександру Вікірчаку, який опублікував матеріал в групі "Птахи України" у соцмережі Facebook. Орнітологи відзначили, що чоловік вірно визначили вид птиці і це дійсно орлан білохвостий.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що у Києві хвостиків відведуть в салон краси заради нової сім'ї: "Хоч відразу на виставку"

Як повідомляв портал "Знай.uа", величезне око з Чорнобиля підморгнуло здивованим українцям - "Хто там?"

Також, "Знай.uа" писав, що не зебра, а живе "чудо світу": унікальний лоша народився з забарвленням в горошок