Важко хворій дівчинці потрібна термінова допомога. Про це повідомили на порталі ТСН.

Маленька Софійка Алгаш народилася з синім відтінком шкіри. Спершу медики думали, що це через те, що мама дівчинки погано тужилася під час пологів, але пізніше їй встановили діагноз — амегакаріоцитарна тромбоцитопенія.

"після відповідного лікування все нормалізувалося, але за два місяці ми тричі потрапляли в обласну дитячу лікарню. Тромбоцити піднімали, а вони згодом падали. Лікарі зазначили:" потрібно піднімати імунітет, або в п'ять років вирізати селезінку " - розповіла мама дівчинки.

Після лікування в Києві стан Соні покращився і 4 роки все було добре. Однак дівчинці різко стало гірше і вона потрапила в реанімацію, а медики не могли визначити, що з нею сталося.

Лише після того, як батьки дівчинки відправили її аналізи в США їм вдалося дізнатися точний діагноз — мутація генів крові. Для лікування Софійці потрібна була пересадка кісткового мозку від нерідного донора.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Операцію дівчинці провели в клініці в Ізраїлі. Всі витрати на трансплантацію сплатив уряд. Однак на цьому страждання Софії не закінчилися, адже через генетичну хворобу їй необхідно пройти лікування і реабілітацію.

Зараз організм Софії почав реагувати на сторонні клітини і їй потрібно посилити лікування, щоб вона могла побороти хворобу. У зв'язку з цим батьки дівчинки просять усіх небайдужих допомогу врятувати їхню доньку.

Софія, фото: ТСН
Софія, фото: ТСН
Софія, фото: ТСН

Нагадаємо, що юна Вероніка пережила 12 "хімій", але продовжує боротися з раком: "Життя - подарунок Бога"

Як повідомляв портал "Знай.uа", агресивний рак "з'їдає" око маленької Софійки: "Допоможіть, осліпне!"

Також, "Знай.uа" писав, що рак яєчників повернувся до Наталії через 9 років: "Життя варте того, щоб за неї боротися"