Жінка поступила на службу у ВМС України. Про це розповіли на порталі "Армія-Інформ".

Старшина Вікторія Пінчук-перша жінка-фельдшер на судні розмагнічування "Балта", а також одна з перших жінок персоналу карабельно-катерного складу ВМС ЗС України.

Жінка жила з чоловіком-військовим у Криму. Однак в 2014 році їм довелося виїхати в Одесу і залишити всі плани на майбутнє. За словами Вікторії вони з чоловіком навіть не замислювалися і відразу прийняли рішення.

"Жили, як всі, поки не довелося, ні, не робити вибір, як люблять багато говорити, тут нічого вибирати: ти або зрадник, або ні, нам довелося залишати те, до чого встигли звикнути, усвідомлювати, що певним планам на майбутнє не судилося втілитися в життя." - розповіла Вікторія Пінчук.

Родині довелося з нуля облаштовувати побут. За словами жінки, спершу було дуже складно, але вони впоралися і справи пішли на лад.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Вікторія каже, що у ВМС потрапила через впертість, після суперечки з чоловіком.

"Якось ми сперечалися з чоловіком і я його дорікала, що втомилася від його відряджень і нарядів, постійної відсутності вдома. На що він мені відповів: "Ось сама піди і спробуй послужити!" Так я і пішла" - додала Вікторія Пінчук.

Так, в 2018 році жінка підписала контракт ЗСУ і потрапила на службу на судно "Балта".

Спершу Вікторії було складно прижитися в чоловічому колективі, адже багато хто вірив в стару приказку: «жінка на кораблі — бути біді». Підтримку надавав лише командир, який бачив старання жінки.

Все змінилося після того, як Вікторія пішла на лікарняний. Після повернення на судно вона повинна була пройти обстеження і готувалася до гіршого. Однак колеги стали її підбадьорювати, запитували про самопочуття, посміхалися і були привітними. Тоді Вікторія зрозуміла, що вага буде добре.

Згодом жінка стала повноцінним членом екіпажу і товариші по службі вже не уявляють судно без неї. Крім того, що Вікторія є судновим медиком, іноді вона виступає і в ролі психолога, тому багато хто приходить до неї розповісти про свої проблеми і просто поговорити.

Вікторія впевнена, що ще належить виконати велику роботу, проте їй це під силу, адже вона професіонал своєї справи.

Вікторія Пінчук, фото: armyinform.com.ua
Вікторія Пінчук, фото: armyinform.com.ua
Вікторія Пінчук, фото: armyinform.com.ua

Нагадаємо, що у Хмельницькому відкрили музей путінської війни, всі страхи - на фото: "Люди зможуть зрозуміти..."

Як повідомляв портал "Знай.uа", українські герої показали війну із засніженого окопу: "Це ранить сильніше осколків"

Також, "Знай.uа" писав, воїни ЗСУ подбали про знедолених жителів Донбасу: "Інакше ми ворога не переможемо"