На Прикарпатті живе хлопчик-винахідник. Про це розповіли у виданні "Галичина".

Дев'ятикласник Владислав Тисячний з Ворохти має дуже незвичайне хобі для підлітка-винахідництво. Хлопчик весь свій вільний час присвячує вивченню різних дисциплін, конструюванню приладів і мріє стати вченим.

Раніше Владислав навчався у Ворохтянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, а зараз вступив до дев'ятого класу Івано-Франківського фізико-технічного ліцею.

Владислав зізнається, що йому важко даються гуманітарні предмети, проте з математикою, фізикою, інформатикою та хімією у хлопчика проблем ніколи не було. В цілому, він дуже задоволений новим навчальним закладом. До ліцею Владислав вступив після того, як посів перше місце на районному етапі олімпіади з фізики, а на обласному — третє.

Владислав Тисячний, фото: galychyna.if.ua
Владислав Тисячний, фото: galychyna.if.ua
Владислав Тисячний, фото: galychyna.if.ua

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Мама вундеркінда Оксана каже, що любов до математики і фізики у її сина з'явилася ще в дитинстві завдяки тому, що жінка пожертвувала кар'єрою заради виховання дітей.

Після школи вона народила старшого сина Андрія, з яким з дитинства вивчала фізику і математику. Це відбилося і на Владиславі, який ознайомився з цими предметами раніше шкільної програми.

Зараз хлопчик постійно поповнює свої знання-дивиться наукові програми, читає книги і вивчає біографії відомих вчених. Також в 14 років Владислав створив радіокерований танк і мобільний додаток до нього, а через рік посів третє місце на обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-членів Малої академії наук (МАН) з іншим винаходом — устілкою-генератором.

"Дивився різні відео, як інші люди роблять щось нове, і подумав, що я нічим не гірше їх і теж можу таке зробити. З цього все і почалося. Крім радіокерованого танка, для якого розробив програму на телефоні, виготовив робот-маніпулятор в комплекті з конвеєром, а також лазерну сигналізацію, яка реагує на рух людини. Продовжую працювати над генератором-устілкою, хочу начепити на неї передавач і спробувати передати якісь сигнали. Цей винахід допоможе рятувальникам визначати місце перебування людини, що заблукала в лісі" - розповів Владислав Тисячний.

Радіокерований танк, фото: galychyna.if.ua
Радіокерований танк, фото: galychyna.if.ua
радіокерований танк, фото: galychyna.if.ua

Наступна мета вундеркінда-створення квадрокоптера. Владислав планує замовити деталі з Китаю, зібрати його і запустити в небо. З більш глобальних намірів хлопчика-стати фізиком-теоретиком.

Владислав каже, що для винахідника обов'язково знання фізики, математики, інформатики, а також хімії. За його словами, фізика і математика допомагають зрозуміти природу, Інформатика потрібна лише тим, хто хоче нею займатися в майбутньому, хімія допомагає зрозуміти людину а навколишнє середовище.

Владислав Тисячний, фото: galychyna.if.ua
Владислав Тисячний, фото: galychyna.if.ua
Владислав Тисячний, фото: galychyna.if.ua

Нагадавши, Дніпровські школярі придумали "розумну" маску: у коронавірусу немає шансів

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Львові 18-річний хлопець створив унікальний пристрій для незрячих - це справжній прорив

Також, "Знай.uа" писав, київські школярі втратили ніс Кличка і створили свій е-квиток: "Коли і де платити?"