Небайдужих українців просять допомоги у порятунку 17-річної яни з Черкащини. Юна дівчина вже більше року бореться з раком крові.

Про це в повідомила Черкаська журналістка Вікторія Хамаза на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як розповіла Хамаза, то Яна мріє стати кондитером і навіть почала навчання. Але все змінилося, коли у дівчини виявили рак крові. Сталося це більше року тому. Медики активно боролися з недугою Яни і їм вдалося ввести її в стан ремісії.

фото: Вікторія Хамаза
фото: Вікторія Хамаза

Дівчина навіть повернулася додому і стала займатися домашніми справами: допомагати мамі, робити з молодшим братом уроки і далі будувати плани на життя. Але напередодні новорічних свят хвороба вдарила з новою силою.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

фото: Вікторія Хамаза
фото: Вікторія Хамаза

"Різдвяне диво для Яни. Їй всього 17, а вона вже знає, як це - коли життя має ціну.
(на фото Яна на старті лікування і рік потому)
Яна мріє стати кондитером. І вже почала навчання. Але у неї виявили рак крові. Це було більше року тому. Зусиллями медиків дитячого онковідділення, Яну ввели в стан ремісії. Вона навіть повернулася додому. Але напередодні хвороба повернулася з новою силою",- розповіла Вікторія Хамаза.

Всіма необхідними препаратами Яну забезпечує відділення. Медики борються за життя дівчини цілодобово. Однак врятувати Яну може лише алогенна трансплантація кісткового мозку. Її можна зробити тільки за кордоном. Для звичайної родини з Драбівщини сума в сотні тисяч гривень - непідйомна.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Арсен Мірзоян просить про допомогу в боротьбі з раком: "Давно лікуюся"

Як повідомляє портал «Знай.иа» 14-річний герой переміг рак і повернувся додому, плакали навіть лікарі: "з другим народженням, рідний!"

Також «Знай.иа " писав, що Рак обірвав життя Прикарпатського студента, не встиг навіть закохається: "Спи спокійно, Славуня"