Жінка стала військовим після смерті чоловіка. Цю історію розповіли у виданні "Nizhyn news".

Повідомляється, що Світлана Женжеруха довго чекала повернення чоловіка Воладміра з війни, проте цьому не судилося трапиться. 1 вересня 2014 року під Георгіївкою Луганської області боєць загинув.

22 червня 2015 року Володимира Женжеруху поховали в селі Десна. З тих пір життя Світлани кардинально змінилася. Вона думала кинути все і втекти, проте вирішила залишитися ближче до могили чоловіка, щоб доглядати за нею. Крім того у жінки залишилися дві дочки, Настя і Надя, яких потрібно було виховувати.

Світлана живе у військовому містечку, тому часто бачила чоловіків у формі, що нагадувало їй про покійного чоловіка. Одного разу жінка поверталася додому з роботи і зрозуміла, що сама хоче одягнути камуфляжну форму, так і почалася її військова кар'єра.

Світлана Женжеруха, фото: zemlyaivolya.net
Світлана Женжеруха, фото: zemlyaivolya.net
Світлана Женжеруха, фото: zemlyaivolya.net

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У 2018 році Світлана підписала контракт на проходження військової служби і вирушила на навчання в навчальний центр Сухопутних військ «Десна». Не дивлячись на всю тяжкість військової підготовки вона постійно показувала хороші результати і часто чула похвалу від командирів.

"Коли вперше повернулася додому з військового полігону, дівчатка підбігли до мене, обійняли міцно і кажуть: "Мамочко, від тебе татом пахне...". На очі навернулися сльози. Але я не дала їм скотитися по щоках. Тато їх ніколи не плакав, і я не буду. Адже тепер для дівчат я повинен гідно замінити обох батьків" - розповіла Світлана.

Зараз Світлана працює на посаді — начальник навчальних кабінетів. Також вона пройшла курси інструктора з надання медичної допомоги пораненим і планує пройти навчання в центрі тактичної медицини, який вже рік працює в селі Десна. Крім цього Світлана хоче отримати спеціальність військового психолога і вже вивчає безліч спеціальної літератури.

Світлана Женжеруха, фото: zemlyaivolya.net
Світлана Женжеруха, фото: zemlyaivolya.net
Світлана Женжеруха, фото: zemlyaivolya.net

Нагадаємо, що мужній Кіборг і батько двох малюків загинув за містичних обставин на Донбасі

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернополяни нагодували українських захисників "маминими" стравами

Також, "Знай.uа" писав, що на Донбасі бойовики підло накинулися на українських героїв