Ветеран війни з Франківська розповів, як потрапив на фронт. Про це повідомило видання "Цензор.Ні".

Повідомляється, що професор Ігор Смаль до війни працював у Ніжинському державному університеті імені Миколи гоголя і був головою райдержадміністрації Ніжина.

Читайте Знай в Google News!

Потім тим він возив гуманітарну допомогу на Донбас, де отримав осколкове і кульове поранення, після чого вирішив піти на передову. Однак зміг це зробити лише після операції.

У березні 2015 року Ігор Смаль пішов на війну у складі "Карпатської Січі". Влітку цього ж року він був на позиції "Малий Мурашник", яка перебувала за аеродромом Донецького аеропорту.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Потім "Карпатську Січ" легалізували і Ігор Смаль вирішив не повертатися на війну. На той момент йому вже було 50 років. До того ж сильне враження на нього справила смерть друга Лавриновича.

Ігор Смаль, фото: Цензор
Ігор Смаль, фото: Цензор
Ігор Смаль, фото: Цензор.нет

"З війни не повертаються. Її не забувають. Ти на все і на всіх дивишся через призму військового, фронтового досвіду" - говорить Ігор Смаль.

З 2016 року Ігор смаль переїхав до Івано-Франківська і став працювати на мера Руслана Марцінківа. В даний момент він є професором кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Університету Короля Данила.

Крім цього ветеран не підтримує позицію Володимира Зеленського і вважає, що політики не розуміють того, що відбувається на фронті.

Також Ігор написав книгу про війну і Майдан, яку назвав "чорні Піски". Він зізнався, що задумував її як сценарій і писав досить швидко через велику кількість думок і переживань.

“Найважче далися мені сторінки знущання бойовиків-найманців з наших жінок. Війна страшна. Читач повинен то розуміти. Люди повинні усвідомити, з ким ми воюємо, особливо зараз, коли президент закінчив війну в своїй голові, а нафталінові Фокіни взагалі не бачать, з ким ми воюємо і воювали взагалі" - додав Ігор Смаль.

Не дивлячись на те, що відбувається, ветеран вірить у світле майбутнє своєї країни. Він каже, що Україна може стати каталізатором знищення імперії країни-агресора.

"Я вірю в краще. І хочу випити пива в Москві на Красній площі, купивши його за 20 гривень" - зізнався Ігор Смаль.

Ігор Смаль, фото: Цензор
Ігор Смаль, фото: Цензор
Ігор Смаль, фото: Цензор.нет

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Тернополі рідні загиблих ветеранів АТО отримали квартири

Як повідомляв портал "Знай.uа", Білецький розповів про інцидент в українській клініці

Також, "Знай.uа" писав, що путінські окупанти озвіріли на Донбасі, б'ють по позиціях ЗСУ вдень і вночі