Житель Франківська вже кілька років захищає Україну на Сході. Про це розповіли на сторінці операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook.

Повідомляється, що житель Івано-Франківська, з 2015 року служить у складі однієї з військових бригад в Луганській області і захищає Україну.

Чоловік має звання сержанта і позивний «Ахмед». Він народився в Криму. Однак ще в 2001 році його сім'я переїхала в Одесу, а потім в Івано-Франківськ.

Позивний "Ахмед" чоловік отримав через те, що з самого початку служби носив арафатку з бородою і був схожий на мусульманина. Це збивало всіх, хто його не знав з пантелику. Адже кримчанин з такою зовнішністю чудово говорить українською і навіть поправляє інших.

На передову чоловік вирушив, щоб не дати країні-агресору забрати Крим та український Донбас.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Ворог навпроти нас поки не стріляє. Зміцнює позиції, облаштовує бліндажі. Сьогодні, наприклад, з 5 ранку до 7 забивали якісь бруси, облаштовували перекриття. Важко було розгледіти, трохи туман заважав. Вчора після 18 так само, але ще автомобільну техніку якусь було чутно, ймовірно підвозили будівельні матеріали. Ми ж спостерігаємо на бойових постах, пильності не втрачаємо. Вони дозволяють собі ходити спокійно на повний зріст. Знають, що ми першими вогонь не відкриємо."- розповів "Ахмед".

Публікація на сторінці операції об'єднаних сил: Facebook
Публікація на сторінці операції об'єднаних сил: Facebook
публікація на сторінці операції об'єднаних сил: Facebook

При цьому він зізнався, що це чи не єдиний «режим тиші», якого противник дотримується тривалий термін.

Нагадавши, герой ЗСУ з позивним "Сидір": в ООС показали, як тилові потрапляють на фронт

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Львівщині помер легендарний боєць "Айдару", плачуть навіть військові

Також, "Знай.uа" писав, щира історія одного з наймолодших воїнів ЗСУ, який захищає Україну на Донбасі