В Івано-Франківську медики відмовляються працювати з хворими коронавірусом. Про це розповіли у виданні "Фіртка".

Повідомляється, що в даний момент дві головні лікарні Івано-Франківська переповнені хворими з коронавірусом. Медики кажуть, що розширяться просто нікуди, до того ж навантаження не витримують і застарілі системи подачі кисню.

Читайте Знай в Google News!

У зв'язку з цим влада міста вирішила обладнати додатковими місцями для хворих і інші медустанови. Одним з таких став місцевий пологовий будинок, де вже розмістили кілька десятків пацієнтів. При цьому не всі лікарі хочуть працювати з хворими коронавірусом людьми.

"Зараз набираються бригади, тому що люди зголосилися в п'ятницю, в понеділок, прийшли – передумали. Одні відмовилися-шукаємо інших. І є невелика проблема з акушер-гінекологами, тому що вони відповідно до нинішніх вимог – не можуть залучатися, вони підуть в простій" – розповів Сергій Стефанко, директор КНП "міський клінічний перинатальний центр Івано-Франківської міської ради".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Медики, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Медики, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Медики, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

У міській раді з розумінням поставилися до небажання медиків працювати з коронавірусними хворими. Також медикам пообіцяли компенсувати простій у роботі, однак їм платитимуть мінімальну зарплату, поки профільні лікарі не повернуться до нормального графіку.

"Я не можу змусити людину. Більшість погоджуються, особливо медсестри, санітарки. Є проблеми з лікарями з різних причин. Найбільша проблема з лікарями - не всі задоволені таким рішенням, але це є рішення не в умовах звичайного часу, а в умовах цієї ситуації" - сказав мер Франківська Руслан Марцінків.

З цього тижня хворих коронавірусом стали направляти в дитячу лікарню. На черзі також дві поліклініки-третя і четверта. Однак і там можуть виникнути проблеми з лікарями.

Також для госпіталізації хворих коронавірусом планують використовувати обласний кардіологічний центр. У цій установі планують розмістити понад 100 ліжок.

Медики, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Медики, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Медики, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що лікування хворих коронавірусом показали на всю Україну, злякається навіть Кінг

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернополянка закликала медиків надіти халати в пік пандемії, хворі чекають

Також, "Знай.uа" писав, що Олена Зеленська розповіла про самопочуття зараженого Covid-19 президента