На Прикарпатті посадять дерева в пам'ять про загиблих героїв. Про це розповіли у виданні "Суспільне".

Повідомляється, що 16 жовтня, на Прикарпатті, на території Центру творчої реабілітації та оздоровчого відпочинку "Бережниця", третій рік під ряд пройде посадка дерев в пам'ять про героїв, які загинули в російсько-українській війні.

Читайте Знай в Google News!

Засновниця БФ "Творча криївка" Віталіна Маслова зізналася, що цього року було складніше організувати фестиваль "Сад пам'яті" через карантинні обмеження. Тому в цей раз формат заходу трохи зміниться.

"Довелося розділити дві події в часі (висадка саду і перегляд фільмів-ред.). Саджаючи дерева, ми зберігаємо спогади про людей, загиблих у війні на Донбасі. Ми садимо Іменні дерева за конкретних загиблих" " - сказала Віталіна Маслова.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У заході беруть участь люди з усієї України. Вони привозять сажанці, які хотіли б посадити в пам'ять про загиблу людину. За два роки існування заходу було посаджено 42 дерева. З них не прижилися лише два-Гінко і дуб.

волонтери садять дерева, фото: Facebook

У "Саду пам'яті" ростуть ясен, дуб, каштан, туї, кедри, є кілька Тисів, персик горіхи, слива. Цього року хочуть посадити яблуню.

"Ми оголосили, що дуже чекаємо волонтерів, які нам допоможуть доглядати за висадженим садом, тому що дерева потребують догляду. Нам треба підготувати деревця до зими, захистити від гризунів " - додала Віталіна Маслова.

В рамках фестивалю 16 жовтня весь день буде присвячений посадці дерев. Крім цього організатори, за участю місцевого священика, планують провести панахіду про загиблих героїв.

Сад пам'яті

Сад пам'яті - ми плекаємо іменні дерева, висаджені на честь загиблих разом з вами, друзі❤️

Geplaatst door Творча Криївка op Vrijdag 10 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Андрій Білецький на чолі Нацкорпусу провів у Києві багатотисячний марш і висунув вимоги владі

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Хмельницькому військові обміняли автомати на вудки

Також, "Знай.uа" писав, що у Львові зі сльозами вшанували пам'ять загиблих Героїв України