Українці готуються до переходу на зимовий час. Про це розповіли у виданні "УНІАН".

Повідомляється, що в 2020 році, в ніч з 24 на 25 жовтня відбудеться перехід на зимовий час в Україні.

Читайте Знай в Google News!

Перехід на зимовий час в Україні здійснюється згідно з вказівкою Кабінету Міністрів №509, яка була видана 13 травня 1996 року.

Спочатку переведення часу здійснювався з метою того, щоб людина могла працювати використовуючи менше штучного освітлення і економити електроенергію.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

При цьому відхилення часу всього на одну годину - непросте випробування для людського організму. Адже таким чином відбувається зміна режиму дня, що особливо викликає складності для людей, яким важко адаптуватися до змін.

Крім того зміна часу може викликати дратівливість, депресію і перепади настрою. До того ж у людей, які страждають від серцево-судинних захворювань можуть загостритися проблеми.

Щоб перехід на зимовий час був більш комфортним лікарі рекомендують більше гуляти на свіжому повітрі, поступово зміщувати режим і за тиждень до переведення годин лягати спати трохи пізніше, а також дотримуватися здорового харчування.

Івано-Франківськ, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, свята в жовтні: календар вихідних і знаменних днів

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Закарпатті насувається потужний шторм, запанікували навіть синоптики

Також, "Знай.uа" писав, що з жовтня водіїв чекає нова вимога