Вчителям в Україні занадто мало платять. Про це розповів експерт Віктор Громовий на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Насамперед Віктор Громовий підкреслив, що в 2020 році мінімальна зарплата вчителя становить трохи більше 4 тисяч гривень. При цьому перелік вимог та обов'язків не відповідає цій зарплаті.

Читайте Знай в Google News!

Він додав, що в будь-якій професії рівень заробітної плати на пряму впливає на якість наданої послуги і робота вчителя не є винятком. Після цього експерт підкреслив, що не можна очікувати багато чого від вчителів з низькою зарплатою.

У зв'язку з цим Громовий вважає, що необхідно визначити коло обов'язків в завісмості від заробітної плати.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Учитель із зарплатою 5 тисяч гривень повинен: Вміти читати і розуміти принаймні 30% прочитаного. Мати елементарні навички письма, зокрема, вміти заповнити журнал класу пастою одного кольору. Пам'ятати (ну хоча б орієнтовно!) назва навчального предмета, який він викладає. Бути здатним самостійно дістатися до місця роботи і за розкладом уроків швидко знайти потрібну локацію в школі. Мати достатні вольові якості для того, щоб всидіти 45 хв.на сторожі групи учнів чисельністю до 35 осіб і для спілкування з яжмамами без застосування методів фізичного впливу. Вміти імітувати виконання численних вказівок і справно рапортувати (бажано з фотографіями і відео) про проведення непроведених заходів. Мати багатого чоловіка( дружину), який(-а) до пори до часу буде оплачувати це дивне хобі або благодійну місію."- написав Віктор Громовий

Віктор Громовий зазначив, що для високого професіоналізму гонорар також має бути високим, проте чиновники не можуть цього зрозуміти.

Експерт вважає, що вчителям необхідно перестати мовчати і почати говорити про зарплати прямим текстом.

Публікація Віктора Громового: Facebook

Публікація Віктора Громового: Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що політик з Тернополя проміняв мандат на шкільний журнал

Як повідомляв портал "Знай.uа", у школах запровадять страхування від Covid-19

Також, "Знай.uа" писав, що маленьких тернополян залишили у школі без підручників