У кожної людини коронавірус протікає по-різному. Про це розповіла лікар-інфекціоніст Світлана Куніцина в репортажі ТСН.

Повідомляється, що люди переносять Covid-19 по-різному. Хтось може відчувати біль в горлі, кашель і підвищену температуру, а у кого-то проявляється лише один симптом - нежить.

Читайте Знай в Google News!

Світлана Куніцина пояснює це тим, що будь-яке захворювання люди переносять по-різному. Наприклад людина із запаленням легенів може відразу потрапити в лікарню, в той час, як інший пацієнт з аналогічним захворюванням спокійно вилікує його вдома таблетками. Така ж ситуація з апендицитом. Уодного людина це може бути легка катаральна форма, а в іншого - гангренозна, яка вимагає серйозного втручання.

За її словами, в Україні зараз спостерігається не самий злісний і агресивний вірус, який переноситься легко пацієнтами.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Хоча є важкі форми, але в порівнянні з тим, що ми бачили в Європі, в Україні він менш агресивний. Дуже велике значення має не тільки стан мікроорганізму, а й стан самого макроорганізму. Чому у нас зараз найбільш вразлива категорія - це люди похилого віку? Тому що, по-перше - у них вже є в багажі букет хронічних соматичних захворювань, перш за все бронхолегеневої системи і серцево-судинної. Відомо, що коронавірус, як респіраторний вірус, вражає верхній відділ дихальних шляхів, бронхи і альвеоли, а також судинну систему. Не відразу, але з часом" - сказала Світлана Куніцина.

коронавірус в Україні, кадр з репортажу ТСН, зображення ілюстративне: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Україні за добу 3372 нових хворих коронавірусом, 52 померло

Як повідомляв портал "Знай.uа", Україна знову може "пірнути" в жорсткий карантин

Також, "Знай.uа" писав, що у Харкові Китайський вірус пробрався в психлікарню