У Польщі застрягли українці хворі коронавірусом. Про це розповіли в сюжеті "ТСН".

Повідомляється, що українські заробітчани приїхали до Польщі працювати на сільськогосподарську компанію і захворіли коронавірусом. Вони стверджують, що перед приїздом в країну були здорові і припускають, що могли захворіти на роботі.

Читайте Знай в Google News!

"Коли ми приїхали, ми були здоровими, але це сталося з нами і ми сидимо, чекаємо і не знаю навіщо" - розповіла одна з українок.

українські заробітчани, кадр з репортажу ТСН: YouTube

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Після того, як прийшли позитивні результати тестів, роботодавець перевіз українців в старий дерев'яний будинок. Він залишив їм п'ять буханок хліба, кілька пакетів макаронів і крупи, а також соду — полоскати горло.

Про це дізналися місцеві жителі і стали надавати допомогу хворим українцям.

У будинку проживає 19 заробітчан і за два тижні ніхто з них не одужав. За цей час дев'ятьох з них встигли госпіталізувати і відпустити.

"Під час недавнього тесту - його провели за 14 днів – ми сподівалися, що половина, або хоча б кілька людей матимуть негативний результат. Мені подзвонили з санепідемстанції, і з'ясувалося, що у всіх позитивний" - додала Українка.

Швидка допомога, кадр з репортажу ТСН: YouTube

Польська поліція почала розслідування щодо агента, який взяв українців на роботу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Польща змінила правила проходження карантину для українських заробітчан

Як повідомляв портал "Знай.uа", львів'янин спробував проскочити через кордон з 500 літрами віскі

Також, "Знай.uа" писав, що у Польщі загинув молодий заробітчанин з України