Діти в школах ризикують заразитися COVID-19. Про це лікар-інфекціоніст Володимир Курпіта розповів для видання OBOZREVATEL.

Медик вважає, що діти, які будуть ходити в школи, схильні до ризику зараження коронавірусом. При цьому, діти з сільських шкіл знаходяться в більшій безпеці, ніж діти з міст, оскільки там переміщень всередині приміщення на багато менше.

Читайте Знай в Google News!

Курпіта додав, що не дивлячись на ризики і скептичне ставлення людей до заходів карантину, батькам все ж необюходимо стежити за здоров'ям дітей і відразу ж повідомляти вчителям, якщо хтось захворіє. Це дозволить прийняти рішення про введення карантину для всього класу.

Також він додав, що дітей слід привчити постійно мити руки, дотримуватися дистанції, не користуватися загальними предметами і мати повагу до вчителів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Оскільки, я думаю, саме на вчителів більшою мірою будуть лягати питання безпеки. Варто пояснити дітям, що вимоги вчителя щодо поведінки, дотримання якихось норм важливі, тому що це стосується, перш за все, здоров'я кожного."- сказав Володимир Курпіта.

рекомендації МОЗ для шкіл: OBOZREVATEL

Інфекціоніст вважає, що маски, дистанція, постійне миття рук і провітрювання приміщень не здатні на всі 100% вберегти дітей від зараження, проте рекомендує дотримуватися цих правил, оскільки проведені фахівцями дослідження говорять про зниження ризиків.

"Говорити, що школа стає повністю безпечною, зараз складно. Наприклад, це залежить від наповненості класів, від того, наскільки в них ходять учні, наскільки є можливість провітрювати, наскільки є можливість миття рук, забезпечена проточна вода."- додав Володимир Курпіта.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що під Львовом лікарня переповнена хворими китайським вірусом

Як повідомляв портал "Знай.uа", Чернівецька область потрапила до "чорного списку" через вірус

Також, "Знай.uа" писав, як діти підуть до школи з 1 вересня