Франківчани накопичили понад 200 мільйонів гривень боргу за газ. Про це розповіли в ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут".

Повідомляється, що станом на 20 серпня, борг споживачів перед ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" становить 200 233 597,2 гривні. При цьому, більша частина з цього боргу припадає на промислові підприємства — 1 355 718 гривень. Ще близько півмільйона гривень винні бюджетні та релігійні організації. Борг населення за споживання газу становить 384 868,2 гривні.

Читайте Знай в Google News!

При цьому, з початку карантину в березні, по всій області спостерігається позитивна динаміка погашення боргів перед ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут".

За цей період юридичні особи погасили понад 6 мільйонів гривень боргу, а звичайні споживачі скоротили борг на 200 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Таким чином борг бюджетних організацій з березня по серпень скоротився з 4 406 922 гривень до 413 228 гривень. Борги промислових організацій, за аналогічний період, скоротилися з 3 026 881 до 1 355 718 гривень. Борг релігійних організацій скоротився з 570 752 гривень до 79 783 гривень.

автомобіль газової служби, кадр з відео: YouTube

У ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" нагадують, що клієнти, у яких є борг, можуть скласти договір на реструктуризацію заборгованості.

"Заборгованість реструктуризується на строк до 12 місяців залежно від суми заборгованості та рівня сукупного доходу на дату реструктуризації. У разі, коли доходу споживача не вистачає для повного погашення протягом 12 місяців, як виняток, термін дії договору може бути продовжений. Як правильно оформити заяву та інші деталі можна уточнити в контакт-центрі за телефоном 0342 76 63 04", - заявила начальник відділу продажів фізичним особам ТОВ "Івано-Франківськгаз Збут" Леся Хараим.

Також в компанії підкреслили, що споживачів з боргом за постачання газу можуть позбавити субсидії.

Табличка обережно газ, кадр з відео: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що "Нафтогаз" підвищив ціни на газ для населення через зростання цін на хабі в Європі

Як повідомляв портал "Знай.uа", запоріжанам повернули пільговий проїзд, але є неприємний нюанс

Також, "Знай.uа" писав, що хмельничани отримають "золоті" платіжки за газ восени