На Прикарпаття повертаються землетруси. Про це розповіли в прес-службі Головного центру спеціального контролю національного космічного агентства України.

Повідомляється, що 27 липня, близько 13:45, в Івано-Франківській області було зафіксовано землетрус.

Джерело землетрусу знаходилося поблизу села Монастирчани, а його сила досягла 2,5 балів. При цьому епіцентр був на глибині 11 кілометрів, тому місцеві жителі практично нічого не відчули.

Землетрус на Прикарпатті, графік: Головний центр спеціального контролю

Згідно з даними сейсмологів, подібні підземні поштовхи не представляють небезпеки для населення, оскільки інтенсивність таких коливань нижче граничної чутливості людей.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Землетрус на Прикарпатті, скріншот: карти Google

Варто зазначити, що останнй зафіксований землетрус на Прикарпатті стався в червні.

Джерело підземних поштовхів знаходилося поблизу міста Долина на глибині 2 кілометри. Землетрус не ніс небезпеки для населення, проте деякі місцеві жителі все ж його відчули.

Силда землетрусу досягла 2,7 бала.

Нагадаємо, що підземна стихія нагадала про себе Чернівцям.

Як повідомляв портал "Знай.uа" на узбережжі Азовського моря виник смерч.

Також, "Знай.uа" писав, що Дніпро може накрити потужний землетрус.