Прокуратуру Києва очолив люстрованый прокурор з Франківська. Про це розповіли у виданні "Обозреватель".

Повідомляється, що 27 липня генеральний прокурор України Ірина Венедиктова представила співробітникам прокуратури міста Києва нового керівника — Олега Кіпера.

Раніше Олег Кіпер обіймав посаду заступника начальника слідчого управління Генеральної прокуратури України, однак після Революції Гідності був люстрований і звільнений з посади. Пізніше його прибрали зі списку люстрованих осіб.

Олег Кіпер, фото: Українська Правда

Останнім часом він працював на посаді помічника голови ОПУ Андрія Єрмака.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У декларації Олега Кіпера зазначено, що його дружина має громадянство Росії. У власності родини зареєстровані кілька квартир, земельних ділянок і будинків відпочинку. Також вони мають годинники Rolex, ювелірні прикраси і дорогі автомобілі.

Ірина Венедиктова заявила, що чекає від Олега Кіпера ефективної і злагодженої роботи. У відповідь він пообіцяв, що докладе максимум зусиль для виконання поставлених завдань і подякував за надану йому довіру.

Ірина Винедиктова і Олег Кіпер, фото: Офіс генпрокурора

Нагадаємо, що не так давно Верховний суд України ухвалив рішення залишити в силі рішення суду першої інстанції та відсторонити від посади мера Чернівців Олексія Каспрука.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Микола Томенко застеріг від Зеленського помилок Брюховецького.

Також, "Знай.uа" писав, що у Чернівцях президент Володимир Зеленський і голова облдержадміністрації Сергій Осачук в оточенні охоронців здійснили пробіжку вулицями Кобилянської і Кордуби.