В "Укрпошті" озброюють співробітників. Про це, посилаючись на відповідь "Укрпошти", розповіли у виданні "УНН".

Повідомляється, що журналісти відправили запит в "Укрпошту" щодо закупівлі зброї для співробітників. В організації відповіли, що були закуплені 400 пістолетів, якими планують озброїти водіїв-супроводжуючих в рамках проекту пересувних відділень.

"Укрпошта має арсенал зброї для забезпечення захисту матеріальних цінностей (грошових коштів, пенсій). У 2017 році відбулася закупівля для його оновлення. А зараз Укрпошта провела закупівлю для проекту пересувних відділень в 6 областях, де буде 500 маршрутів. Тендер на закупівлю пістолетів проведено через систему електронних закупівель Prozorro і Укрпошта зараз чекає на його поставку. Пістолетами будуть користуватися водії-кур'єри, які будуть працювати на 500 маршрутах і на яких буде покладено обов'язок захисту матеріальних та грошових цінностей", - сказано у відповіді на запит.

Також в "Укрпошті" зазначили, що закупівля зброї не пов'язана з перспективою роботи в якості банківської організації.

Співробітники "Укрпошти" зможуть отримати зброю лише після проходження психіатричного та медичного обстеження. Також вони повинні будуть одержати дозвіл від дільничного й пройти курси підготовки роботи з вогнепальною зброєю.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

У відповіді додали, що при необхідності "Укрпошта" продовжить закупівлю зброї в цілях захисту матеріальних цінностей.

Також для проекту пересувних відділень були закуплені 500 бронежилетів, які видадуть співробітникам "Укрпошти".

Нагадаємо, що “Укрпошта” може стати банком.

Як повідомляв портал "Знай.uа" українці масово скаржаться на популярну поштову службу.

Також, "Знай.uа" писав, що українці показали інноваційний спосіб завантаження ваших дорогоцінних відправлень "Укрпоштою".